VISA neemt Earthport over voor 250 miljoen dollar

Het grote creditcardbedrijf VISA neemt het Engelse bedrijf Earthport over voor 250,6 miljoen dollar. Earthport was sinds 2015 partner met Ripple, een betalingsnetwerk op blockchain

Reuters meldde dat VISA vier keer de beurskoers van Earthport betaalde. VISA neemt Earthport over omdat het zijn activiteiten omtrent grensoverschrijdingen wil uitbreiden. 

Distributed Ledger stroomlijnt betalingen 

Earthport stroomlijnt betalingen die de grens overschrijden met behulp van een API. Klanten van Earthport zijn onder andere Ripple, Bank of America, Hyperwallet, Transferwise, Payoneer en Japan Post Bank. 

Earthport bracht in 2016 het eerste Distributed Ledger Hub uit. Hiermee konden de klanten van Eartphort de grootboektechnologie gebruiken via een makkelijk te gebruiken API. Deze functie is een primeur voor de financiële sector. 

Verder biedt de API naast toegang tot het Ripple-ecosysteem ook toegang tot een breed scala aan betaalmethoden. De betaalmethoden worden in meer dan 200 landen aangeboden. 

In November van dit jaar, zei de CEO van Ripple dat er minimaal 100 SWIFT-aangesloten banken zich hebben aangesloten met Ripple. Verder meldde de CEO dat de vraag naar blockchain erg hard stijgt omdat het de potentie heeft om de huidige gang van zaken van de wereld compleet te veranderen. 

CEO van Ripple: XRP kan Bitcoin overtreffen 

Ondanks de huidige cryptomarkt blijft de CEO van Ripple optimistisch wat betreft de toekomst van Ripple én blockchain in het algemeen. Verder wees de CEO erop dat XRP de enige digitale valuta is die blijft om betalingssystemen van grote banken te integreren. XRP staat onafhankelijk van Ripple en XRP zal zijn werking blijven houden, zelfs wanneer Ripple de deuren sluit.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!