Amerikaans telecom gigant lanceert eigen blockchainsoftware

Een Amerikaanse telecommunicatie organisatie, genaamd Comcast, wil hun blockchainsoftware, genaamd Blockgraph, in 2019 beschikbaar maken op de markt. Momenteel werkt Comcast samen met NBCUniversal om de mogelijkheden van Blockgraph te testen. Dit werd vermeld in een publicatie die op vrijdag 21 december werd gepubliceerd op de website van Business Wire.

Comcast achtergrond informatie

Comcast is een wereldwijde organisatie dat zich op de mediawereld richt, het biedt internet, televisie en telecommunicatie aan. Het is het grootste mediabedrijf in Amerika en de geconsolideerde omzet van het bedrijf, voor het derde kwartaal van 2018, bedroeg $22,1 miljard. Comcast heeft een vergrijsd beeld in de Amerikaanse media, het heeft namelijk een te grote positie ingenomen in de media industrie, echter denkt het bedrijf, na eigen zeggen, een grote slag te maken in de media-industrie door Blockgraph te lanceren.

Verbeterde beveiliging en privacy

Blockgraph zal naar verluidt een “identiteitslaag” zijn voor de tv-industrie, waardoor mediabedrijven niet-identificeerbare doelgroepgegevens kunnen delen. Het peer-to-peer-platform is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van tv-marketing en reclame. President van Spectrum Reach, David Kline, zei:
“Het is absoluut noodzakelijk dat het gebruik van gegevens prioriteit geeft aan de privacy van persoonlijke gegevens van consumenten. De technologie van Blockgraph biedt verbeterde beveiliging en privacybescherming doordat alle spelers binnen het tv-ecosysteem inzichten, die afgeleid zijn van geanonimiseerde en geaggregeerde informatie, direct kunnen delen.”

Andere blockchain projecten

Naast zijn eigen producten heeft Comcast andere blockchain-ontwikkelingsprojecten ondersteund. In maart haalde Blockdaemon, een op New York gebaseerde Blockchain-startup, $3 miljoen aan kapitaal op, geleid door de telecomreus. Het geld moest worden gebruikt om infrastructuuropties te verbeteren en klanten te helpen bij het uitvoeren van netwerken met multi-tenants, in allerlei verschillende blockchains. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!