PayPal stapt in Blockchain

PayPal had Bitcoin tot nu toe nog niet geaccepteerd. Daar komt verandering in. Het interne team heeft een blockchain-gerelateerd programma aan zijn personeel bekendgemaakt. Een blockchain, in het Nederlands blokketen, is een systeem dat gebruikt kan worden om data te registreren. Volgens Cheddar en het productielab van PayPal is gezegd dat alle PayPal-activiteiten door Venmo-achtige personen ingezien kunnen worden. Zij kunnen hier eventueel commentaar op geven. Het platform is sinds november 2018 live. Het duurde zes maanden om het te realiseren. Het nieuwe platform van PayPal beloont het personeel van PayPal in digitale valuta. Zij worden beloond door bijvoorbeeld met nieuwe ideeën te komen voor de onderneming

Zal dit leiden tot verdere blockchain-ondersteuning vanuit PayPal?

Het blockchainplatform is momenteel nog een prototype. Dit kan betekenen dat er kansen gecreëerd worden voor het realiseren van meerdere blockchain-applicaties binnen PayPal. Dit is echter niet bevestigd door PayPal. In het tweede kwartaal van het jaar 2018, meldde de financiële directeur van PayPal dat digitale valuta te volatiel waren om er serieus mee bezig te zijn. Het kan zijn dat PayPal nu wel een kans ziet voor het gebruik van digitale valuta. De Cash-app heeft PayPal namelijk sinds kort ingehaald in de Google Play Store. Dit kwam voornamelijk door de acceptatie van digitale valuta. Lees hier meer over in ons vorige artikel. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!