Adopthon Series – Workshop

Zoals je wellicht in een voorgaand bericht over dit onderwerp hebt gelezen, heeft er afgelopen vrijdag (30 november 2018) een Adopthon in samenwerking met Blockstack plaatsgevonden. Voor diegene die het voorgaande artikel niet hebben meegekregen, zal er eerst nog eens in het kort uitgelegd worden wat een Adopthon is.

Wat is de Adopthon Series?

De Adopthon Series is een serie aan evenementen, de zogeheten ‘Adopthons’. Een Adopthon kun je zien als een soort hackathon, maar daar waar hackathons meer voor techneuten bedoeld is, is technische kennis niet vereist voor de deelname aan Adopthons. Vrijdag 30 november 2018 is er een Adopthon in samenwerking met Blockstack georganiseerd. In dit artikel gaan wij het hebben over het verloop van het evenement.

Opening

Nadat het gebouw langzaam volstroomde met de geregistreerde mensen, was er tijd om hier en daar warme contacten te leggen om elkaar beter te kennen. Hierdoor ontstonden er al snel groepen waar later in de Adopthon mee gewerkt werd. Wat opviel aan de aanwezigen, was het feit dat niemand echt iets over blockchain wist. En dit is precies het doel van de de Adopthons: Zonder enige voorkennis, de blockchaintechnologie verkennen. Na een warme opening van de gastheer kreeg Blockstack de kans om zijn project te introduceren. Blockstack is een blockchainproject dat de identiteit van mensen wilt decentraliseren met behulp van de Blockstack Browser dat op dit moment al te downloaden is via de originele website van Blockstack. Hierna werd er gesproken over de potentiële kans die de blockchaintechnologie aanbiedt voor onder andere ZZP’ers. En tot slot werd de methode ‘Design Thinking’ geïntroduceerd. Deze methode zouden de aanwezigen namelijk gebruiken om te denken over potentiële kansen voor ZZP’ers op de blockchain.

Workshop

Tijdens het grootste, interactieve deel van de Adopthon werden er drie groepen gemaakt om via de ‘Design Thinking’ methode potentiële kansen voor ZZP’er naar boven te brengen. Elk individu kreeg per relevante vraag één minuut om tot een antwoord komen. Na de minuut worden de antwoorden van ieder individu binnen de groep besproken. In totaal waren er vijf vragen die beantwoord moesten worden. Dit zette iedereen tot het snelle creatieve denken om toch tot een antwoord te komen om dit vervolgens met het team te bespreken. Ook de aanwezigen die over geen tot nauwelijks blockchainkennis beschikten zijn uiteindelijk tot de meest niet gek klinkende en creatieve ideeën gekomen. Nadat alle vragen beantwoord waren en binnen het team werden besproken, moest er uiteindelijk door ieder team één winnend idee naar boven komen. Vervolgens kreeg ieder team dan ook een paar minuten de tijd om hun beste idee te pitchen. De workshop is succesvol en op een heel interactieve manier verlopen. De aanwezigen hebben kennis gemaakt met de blockchain en de reacties waren positief: interactief en leerzaam!

Afsluiting

Ten slotte werd tijd gemaakt om op een laagdrempelige manier en onder het genot van een hapje en een drankje contact te leggen met elkaar. Er hing een gezellige sfeer en de meeste mensen hebben zinvolle connecties weten te maken. Het is natuurlijk zonde om zo een actieve, leuke groep nooit meer te zien of te spreken; daarom hebben de geïnteresseerden na afloop van het evenement ook deelgenomen aan onze Telegram chat: t.me/officialadopthonchat

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!