Adopthon Series – Blockstack

Wat is de Adopthon Series?

De Adopthon Series is een serie aan evenementen, de zogeheten ‘Adopthons’. Een Adopthon kun je zien als een soort hackathon, maar daar waar hackathons meer voor techneuten bedoeld is, is technische kennis niet vereist voor de deelname aan Adopthons.

Doel van de Adopthon Series?

Het doel van de Adopthon Series is om meer mensen met “soft-skills” (dat wil zeggen: skills in ontwerp, marketing, bedrijfskunde, wetgeving etc.) geïnteresseerd te krijgen in blockchain en z’n potentie. Daarbij willen zij een multidisciplinaire setting creëren waar mensen met “soft-skills” zich comfortabel voelen om dieper in het Blockchain wereldje te duiken. Door middel van deze series wordt gebouwd aan een sterke community die de adoptie van gebruikersvriendelijke blockchain-applicaties kan versnellen. De Adopthon Series richten zich niet alleen op Blockchain, maar vooral op technologieën die (nog) niet massaal geadopteerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality en Artificial Intelligence. De Adopthon Series heeft eerdere evenementen (op gebied van o.a. Journalistiek en food-integrity op de blockchain) georganiseerd, en met succes! Bekijk hieronder een korte compilatievideo van hoe het er aan toe ging tijdens het ‘Food integrity’-evenement: De Adopthon Series zal blijven doorgaan met het organiseren van periodieke evenementen, waarbij de eerstvolgende op 30 november 2018, in Amsterdam plaatsvindt (voor meer informatie over dit evenement kun je op de meet-up link klikken dat aan het eind van dit artikel is gedeeld.). Dit evenement staat in het teken van gedecentraliseerde identiteit op de blockchain.

Waarom een ‘gedecentraliseerde identiteit’?

In dit digitale tijdperk zijn onze digitale gegevens het belangrijkste middel. Iedereen van ons heeft zijn eigen digitale ‘footprint’; de sporen van onze zoekopdrachten en transacties die onze digitale identiteit opbouwen. Het grootste probleem van onze huidige digitale identiteit is dat we onze eigen identiteit niet bezitten – we hebben er namelijk geen macht over. Platforms van web 2.0 verdienen geld met onze informatie. Daardoor wordt onze privacy ondermijnd.

Blockstack

Een van de oplossingen voor dit probleem is Blockstack, een nieuw internet voor gedecentraliseerde apps waar jij toegang tot hebt via de Blockstack-browser. Met Blockstack is er een nieuwe wereld van apps waarmee jij jouw eigen gegevens bezit waardoor je jouw privacy, veiligheid en vrijheid kunt behouden. Blockstack zal aanwezig zijn tijdens het evenement van de Adopthon Series op 30 november 2018, te Amsterdam. Inschrijven voor dit gratis evenement kan op: http://meetu.ps/e/G4ldH/F3Lzc/f Voor vragen of meer informatie over de Adopthon Series of over het evenement van 30 november 2018, kun je gerust terecht in de Telegram Hub van de Adopthon Series: https://t.me/officialadopthonchat. Let op! Er is plek voor zo’n 30 man voor het aankomende evenement, schrijf je dus tijdig in.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!