Financiële toezichthouder van New York keurt blockchain betalingssysteem goed

De financiële toezichthouder van New York (NYDFS) heeft toestemming verleend aan een lokale bank voor een, op blockchain gebaseerd, digitaal betalingsplatform. Dit meldde de NYDFS in een officieel persbericht op dinsdag 4 december.

NYDFS wil innovatie bevorderen

Opzichter, Maria T. Vullo, heeft aangekondigd dat de afdeling, die in New York is gevestigd, Signature Bank heeft gemachtigd om zijn digitale betalingsplatform, genaamd Signet, in de staat aan te bieden. Vullo verklaarde het volgende:
“De NYDFS is verheugd om gereguleerde innovatie te versterken en te bevorderen, met name binnen ons banksysteem.” “New York blijft innovatie ondersteunen en bevorderen door middel van gedegen overheidsregulering en met producten zoals Signet.”
Signature Bank is een commerciële full-service bank met 30 particuliere klantkantoren in New York en heeft momenteel $45,87 miljard aan activa.

Het systeem

Het goedgekeurde systeem maakt gebruik van blockchain technologie om bankklanten in staat te stellen Signets over te maken om betalingen te verrichten zonder transactiekosten, op elk moment van de dag en het hele jaar door. Het systeem is onderworpen aan een uitgebreide en grondige beoordeling en moest voldoen aan belangrijke regulerende voorwaarden. De goedkeuring omvat namelijk de vereiste voorwaarden om te zorgen voor naleving van de strenge normen en voorschriften van New York. De voorschriften en normen hebben o.a. betrekking op:
  • Maatregelen ter bestrijding van het witwassen van geld
  • Fraudebestrijding
  • Maatregelen voor consumentenbescherming
Tevens komen komen Signet-tegoeden in aanmerking voor dekking door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), waarvan Signature Bank lid is. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!