Bitcoin mining ziet grote moeilijkheidsdrop

Bitcoin (BTC) heeft op maandag 3 december de op één na grootste moeilijkheidsdrop gezien in de geschiedenis van de coin (-15%). Dit meldde het Chinese bedrijf BTC.com en Cointelegraph. Het hashing-moeilijkheidsalgoritme van Bitcoin wordt normaliter elke twee weken aangepast om de normale bloktijd van 10 minuten te behouden. Hij is echter gisteren voor de tweede keer aangepast sinds het begin van de zogenaamde “crypto winter”, die in midden november begon, waarna de moeilijkheid van het minen van Bitcoins gestaag is afgenomen. De grootste daling in de moeilijkheidsgeschiedenis van Bitcoin vond plaats op 31 oktober 2011, met een aanpassing van -18%. De recente aanpassing van Bitcoins moeilijkheidsgraad in november werd voorafgegaan door een enorme marktdaling, waarbij Bitcoin meer dan een derde van zijn prijs verloor sinds 14 november. De afname van de moeilijkheidsgraad dwingt, samen met de prijzen van de coins, miners om te stoppen. Volgens het Chinese F2Pool, ligt het break-even-punt voor Bitcoin tussen $3.891 en $11.581, afhankelijk van het merk en model van de gebruikte apparatuur. Financiële experts hebben de ineenstorting van de markt toegeschreven aan de hashrate oorlog na controversiële Bitcoin Cash hard fork, de druk om te voldoen aan reguleringen en de bearish toestand van wereldwijde markten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!