Japanse toezichthouder pleit voor nieuwe ICO voorschriften

De financiële toezichthouder van Japan is van plan om nieuwe ICO voorschriften in te voeren om beleggers te beschermen tegen o.a. fraude. Dit meldt Jiji Press op zaterdag 1 december. Volgens de bronnen van Jiji, moeten ICO exploitanten zich registreren bij de Financial Services Agency (FSA) van Japan. De Japanse FSA is naar verluidt van plan om wetsvoorstellen in te dienen voor de herziening van financiële instrumenten, exchanges en betalingsdiensten. De FSA zegt dat deze wetsvoorstellen gecreëerd zijn “met het oog op een aantal mogelijk frauduleuze ICO-zaken in het buitenland” als “een manier om de investeringen van individuen in ICO’s te beperken om hen beter te kunnen beschermen.” Wat deze regels precies inhouden is nog niet bekend.

Jacht vanuit toezichthouders

Dit betekent dat de jacht op ICO’s niet alleen in Amerika is begonnen, maar andere landen zijn nu ook bezig met betere regulering. In een vorig bericht van CryptoBenelux, gaf de SEC al aan dat zij ook social media influencers aan zou gaan pakken die ICO’s hebben gepromoot. Dit kan alleen maar positief uitpakken voor investeerders, want dit betekent dat er minder scams op de markt komen en dit betekent weer meer vertrouwen in de markt. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!