Intel dient patent in voor energie efficiëntere mining

De Amerikaanse technologie-gigant Intel heeft een nieuw patent ingediend voor “energie-efficiënte high-performance Bitcoin mining”. Dit volgens een aanvraag van het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO), die gepubliceerd werd op dinsdag 27 november. Het patent gaat om een “hardwareversneller die SHA-256 hash implementeert met behulp van geoptimaliseerde gegevenspaden” Het Intel-patent is gewijd aan een “hardwareversneller die SHA-256 hash implementeert met behulp van geoptimaliseerde data paden”. Het heeft als doel om het energieverbruik voor Bitcoin (BTC) -mining tot 15 procent te verminderen. t
“De openbaarmaking omvat energie-efficiënte, op ASIC gebaseerde, SHA-engines die minder vermogen verbruiken voor Bitcoin mining activiteiten.”
Dit is niet het eerste patent dat door de technologie-gigant is ingediend. Eerder dit jaar werd er een soortgelijk patent ingediend door Intel. Daarnaast hebben zij de afgelopen jaren al meerdere patenten ingediend. De vraag is echter of deze concepten op de plank blijven liggen of daadwerkelijk op de markt gaan komen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!