Emercoin review

Emercoin is een cryptocurrency die al vanaf 2013 bestaat, echter hebben vele er zich nog steeds niet in verdiept. In deze review gaan we jullie op de hoogte brengen van dit project.

Wat is Emercoin?

Sinds 2013 is er veel veranderd in de markt. Vele projecten zijn afgevallen en er zijn er nog meer bijgekomen. Emercoin is één van de projecten die het, ondanks een aantal bearmarkten, heeft overleefd, maar hoe komt dat eigenlijk? Allereerst wil ik beginnen met het zeggen dat Emercoin geen ICO heeft gehad en daarnaast is Emercoin begonnen zonder premined coins (dit wil zeggen dat de supply op nul is begonnen). Emercoin heeft een breed scala aan gemakkelijk te gebruiken dSDK’s ontwikkeld. dSDK (Decentralized Software Development Kit) is een set softwareontwikkelingstools waarmee je software, services en oplossingen kunt maken. Gewoonlijk omvat het API’s, technische documentatie en delen van code voor een snelle en eenvoudige ontwikkeling op een bepaald platform. De dSDK’s zijn al geïmplementeerd in tal van innovatieve technische oplossingen die op de blockchain zijn gebouwd. Emercoin biedt diensten aan die de mogelijkheid bieden om de manier waarop verschillende industrieën opereren te veranderen. Emercoin biedt middelen voor gegevensbescherming, veilige opslag van informatie en het creëren van gedistribueerde diensten. De blockchain van Emercoin biedt een opslagsysteem met naam>waarde dat een ingebouwde DNS-server bevat. Emercoin maakt gebruik van ‘proof of work’ en ‘proof of stake’ mining, terwijl gebruik wordt gemaakt van SHA-256 hashes. Nieuwe blocks worden gegenereerd door middel van het PoS algoritme. Het algoritme garandeert een return van 6% per publiek adres. In de loop van de tijd wordt Emercoin niet alleen als één van de opmerkelijkste digitale valuta die momenteel bestaat beschouwd, maar ook een krachtig en veelzijdig blockchain-platform dat zich concentreert op het leveren van ingenieuze schaalbare diensten die echte waarde toevoegen. Deze specifieke services zijn ontworpen om zowel persoonlijk als commercieel gebruik mogelijk te maken. Emercoin heeft partnerschips met onder andere Microsoft. Dit maakt directe implementatie in Azure mogelijk.

Belangrijkste diensten

  • EmerDNS: Geheel gedecentraliseerd en veilig voor elke vorm van censuur. Geen andere gebruiker kan uw records wijzigen, alleen de maker van de record kan de inhoud wijzigen.
  • EmerSSH: Door zijn gedecentraliseerde aard, maakt EmerSSH het onmogelijk om rootcertificaatsleutels te verkrijgen en zo de verzonden gegevens te decoderen.
  • EmerSSL: Een volledig gedecentraliseerde infrastructuur van SSL-certificaten en hierdoor maakt het man-in-the-middle-aanvallen onmogelijk. Tevens is het veel goedkoper dan met een centrale CA.
  • EmerDPO: Dit is een gedecentraliseerd grootboek van eigendomscertificaten en kan worden gebruikt in alle sectoren waar het beheer van eigendomsgegevens niet aan één autoriteit toevertrouwd kan worden.
  • EmerNVS: Emercoin biedt een service voor het opslaan van naam>waarde in de blockchain (Name-Value Storage of NVS).

EmerDNS

EmerDNS is ontwikkeld om te zorgen dat je als website eigenaar volledig de macht hebt over je eigen website. Geheel gedecentraliseerd is EmerDNS veilig voor elke vorm van censuur. Niemand anders kan de inhoud wijzigen, behalve de maker. Dankzij de veilige en gedistribueerde blockchain van Emercoin zijn domeinnamen volledig gedecentraliseerd en niet te censureren. Ze kunnen niet door een autoriteit worden gewijzigd, ingetrokken of opgeschort. Alleen de eigenaar van een record (degene die de private sleutel van het bijbehorende factuuradres beheert) kan deze wijzigen of overdragen aan een andere eigenaar. Deze acties kunnen worden uitgevoerd met behulp van de Emercoin NVS in de Emercoin wallet GUI, of via de commando’s name_new of name_update in de Emercoin API. DNS-records kunnen eenvoudig worden opgehaald van elke Emercoin-wallet via de Emercoin API met behulp van JSON-RPC of de opdrachtregel, of via het standaard RFC1034 DNS-protocol dat ingebouwd is in elke Emercoin-wallet.

EmerSSH

Gebruik je een server-gebaseerde PKI? Met EmerSSH bent u volkomen veilig. Door zijn gedecentraliseerde aard maakt EmerSSH het voor iedereen onmogelijk om root certificaat sleutels te verkrijgen en zo de verzonden gegevens te decoderen. Daarnaast kan het naadloos worden verbonden met OpenSSH, waardoor u naast beveiliging ook flexibiliteit hebt. EmerSSH is een systeem voor het beheren van Public Key Infrastructures (PKI) en toegangscontrolelijsten (ACL) met behulp van de Emercoin-blockchain. EmerSSH kan worden overbrugd met OpenSSH en biedt een comfortabele, veilige en flexibele manier om in te loggen op meerdere servers via SSH. In dit geval is OpenSSH geconfigureerd om te verwijzen naar het emcssh-hulpprogramma, dat de Emercoin-blockchain raadpleegt ​​en de SSH-inloggegevens ophaalt tijdens het authenticatieproces. Met EmerSSH kunnen gebruikers hun eigen publieke sleutels beheren door records in de Emercoin-blockchain in te dienen en te wijzigen via de GUI of opdrachtregel. Tevens kunnen beheerders gebruikersgroepen voor hun services beheren die verwijzingen naar andere groepen en individuele gebruikers kunnen bevatten, waardoor recursieve authenticatiebomen kunnen worden gemaakt.

EmerSSL

Als u gewend bent aan wachtwoordloze authenticatie via SSL-certificaten, weet u hoe duur deze zijn. Het ergste van alles is dat als je certificeringsinstantie in gevaar wordt gebracht. Een volledig gedecentraliseerde infrastructuur van SSL-certificaten maakt man-in-the-middle-aanvallen onmogelijk. En het is veel goedkoper dan met een centrale CA. EmerSSL is een systeem voor wachtwoordloze website-authenticatie dat de Emercoin blockchain gebruikt als een gedecentraliseerde en vertrouwde opslag van hash-sommen voor client-SSL-certificaten. De certificaten kunnen door gebruikers op hun eigen computer worden gegenereerd, zonder enige centrale autoriteit, en kunnen snel worden vervangen als dat nodig is. Dit maakt het systeem effectief voor zowel geplande updates als snelle terugroepingen van gecompromitteerde certificaten. EmerSSL maakt de volledige decentralisatie van het systeem mogelijk. Met andere woorden, er is geen enkele entiteit die de authenticatie bestuurt, in tegenstelling tot systemen zoals Kerberos, OpenID, TeddyID en dergelijke. EmerSSL kan dus geen systeembrede serviceonderbreking ondervinden als gevolg van een technische storing of bij een aanval op de servers. Evenmin kan het account van een gebruiker globaal worden opgeschort door een enkele autoriteit.

EmerDPO

Uw eigendomsgegevens meestal opgeslagen in gecentraliseerde databases, open voor allerlei “gecentraliseerde” manipulatie. Dit is met EmerDPO is niet het geval. Het is een gedecentraliseerde grootboek van eigendomscertificaten en kan worden gebruikt in alle sectoren waar het beheer van eigendomsgegevens niet aan één autoriteit toevertrouwd kan worden. Van landtitels tot softwarelicenties tot gegevens over voertuigregistratie, EmerDPO verzekert je dat wanneer iets jouw eigendom wordt, het ook zo zal blijven. Vóór blockchain was het valideren van het eigendom op veel gebieden een belemmering: softwarelicenties en abonnementen, landtitels, eigendom van kunst en juwelen, voertuigregistraties, etc. Authenticatie van eigendom via geschreven archieven is lastig en is kwetsbaar voor fraude, vervalsing en zelfs diefstal. Met de Emercoin-blockchain kunnen de eigendomsrechten van fysieke en digitale goederen onveranderlijk worden toegewezen aan de eigenaren.

EmerNVS

Emercoin biedt een service voor het opslaan van naam>waardeparen in de blockchain (Name-Value Storage of NVS). Het oorspronkelijke concept werd overgenomen van NameCoin, echter richtte dit project zich voornamelijk op het ondersteunen van gedecentraliseerde domeinzone * .bit in hun extensie. Emercoin biedt daarintegen een universele, uitbreidbare service voor het opslaan en onderhouden van naam>waardeparen. Uiteraard ondersteunt Emercoin ook gedistribueerde alternatieve DNS-services, en elke Emercoin-portemonnee bevat een ingebouwde, eenvoudige DNS-server die het standaard RFC1034 UDP DNS-protocol ondersteunt.

Het team

Advisors

Emercoin heeft door de jaren heen een uitgebreid team opgebouwd met mensen die veel ervaring hebben in de branche. Daarnaast is het feit dat ze al sinds 2013 bestaan ook een teken dat het bedrijf goed in elkaar steekt. Emercoin heeft ook veel internationale advisors aangetrokken om het bedrijf te laten groeien. Zo te zien hebben ze veel aandacht besteed aan hun internationale strategie. Wij hebben echter niks op of aan te merken aan het team, aangezien ze dit goed afgedekt lijken te hebben.

Emercoin functie

Emercoin is een utility token (EMC) en het is de monetaire eenheid die wordt gebruikt voor transactiebewerkingen op Emercoin-blockchain. Het geeft je ook de toegang tot het uitgebreide netwerk van Emercoin-blockchaindiensten voor zowel bedrijven als consumenten.

Emercoin infographic

Emercoin token info

Naam : Emercoin Ticker : EMC Token Type : Eigen blockchain Circulating Supply : 42.118.422 Huidige prijs : $ 0,58 Huidige marketcap : $ 24.000.000 Waar te koop : Livecoin, HitBTC, Bittrex, Upbit, LiteBit.eu, Crex24, Cryptopia, CoinExchange, Tux Exchange, Website : https://emercoin.com/en 

Positieve/negatieve punten

Positieve punten: 
  • Sterk concept dat zich bewezen heeft: Het feit dat Emercoin sinds 2013 al bestaat, zegt wel iets over de sterkte van het project. Er zijn sinds 2013 veel projecten afgevallen, echter heeft Emercoin stand weten te houden.
  • Sterk team: Als er gekeken wordt naar het team, hebben ze aan alles gedacht. Er zijn geen zwakke punten te vinden in het team.
  • Goede partnerships: Als er gekeken wordt naar de partners van Emercoin, valt meteen op dat zij een aantal grote bedrijven als partner hebben, zoals: Microsoft, Lloyd’s, Infopulse en Bitfury.
Negatieve punten:
  • Naamsbekendheid: Het bedrijf bestaat al sinds 2013, echter is nog niet uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrencies. De initiële hype is al een lange tijd voorbij en dan is het lastig om weer in the picture te komen.

Conclusie

Wij zijn erg bullish op dit project. Het concept is goed en ze hebben zich, door de jaren heen, goed ontwikkeld. Daarnaast is het een voordeel dat het bedrijf zich niet alleen op consumenten concentreert maar meer op bedrijven. Adoptie begint bij organisaties en door je bedrijfsmodel hierop te concentreren, maak je een grotere kans om succesvol te zijn. Het is nu echter wel een lastige tijd om in nieuwe projecten te stappen, vanwege de bear markt. Dit maakt het risico op eventuele verliezen een stuk groter. Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!