Nasdaq gaat misschien Bitcoin futures in Q1 lanceren

De grootste Amerikaanse beurs, Nasdaq, heeft nog steeds plannen om Bitcoin futures te lanceren en zou dit wellicht al in Q1 2019 kunnen doen. Dit meldde Bloomberg op dinsdag 27 november. Het artikel citeerde “twee mensen die bekend zijn met de materie”. Daarnaast gaven ze aan dat het momentum aan het groeien is naar een mogelijke lancering in het begin van 2019. Volgens de twee, niet nader genoemde bronnen, heeft Nasdaq gewerkt aan het wegnemen van de zorgen van de belangrijkste swaps regulator van de VS, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), voordat de contracten worden gelanceerd. Vorig jaar gaf de beurs voor het eerst aan dat zij hun futures tegen het midden van 2018 zouden lanceren. Deze plannen gingen echter niet door en de futures van Nasdaq komen waarschijnlijk later op de markt dan hun grote concurrenten in de traditionele financiële sector, zoals Bakkt, die op 24 januari fysieke Bitcoin futures gaat lanceren. Het enthousiasme van Nasdaq suggereert dat de recente volatiliteit in bitcoin prijzen Wall Street niet afschrikt, terwijl CME in oktober ook opmerkte dat de interesse elk kwartaal steeg. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!