Eén van de grootste terminal operators van Hong Kong kiest voor Blockchain

De op één na grootste containerterminaloperator in Hong Kong, Modern Terminals, is ingestapt in het TradeLens-project, een technologische oplossing met blockchain ondersteuning. Het project is ontwikkeld door Maersk en IBM. Het TradeLens ecosysteem schrijft het volgende over Modern Terminals in zijn persbericht: Ze willen processen in de wereldwijde toeleveringsketen digitaliseren en stroomlijnen om een hogere efficiëntie en lagere kosten te realiseren. Het gaat hierbij om meer dan 20 havenoperators en terminals wereldwijd, circa 234 dokken in vijf continenten, waaronder Haven van Valencia, Haven van Bilbao, PSA Singapore, Patrick Terminals, Haven van Halifax, PortConnect, PortBase en de Haven van Philadelphia.

Wat is Blockchain?

Een blockchain, in het Nederlands blokketen, is een systeem dat gebruikt kan worden om data te registreren. Dit kunnen onder andere transacties zijn zoals je deze bij een bank kunt doen, maar het kan ook om, afspraken, eigendomsaktes, persoonlijke berichten of andere informatie gaan. Het speciale aan de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit dit maakt vervalsing van geregistreerde informatie onmogelijk.

Ruimere economische besparing

Liaison constateerde dat door de inefficiënties in de traditionele toeleveringsketen er in de afgelopen tien jaar  miljarden dollars verloren zijn gegaan. “Voordat we met het TradeLens project zijn gestart werkte een meerderheid van de havens met papieren dossiers. Deze dossiers komen soms weleens beschadigd aan waardoor er met documenten gefraudeerd kan worden. Containerschepen hebben nog steeds documenten die meteen geverifieerd moeten worden, waardoor de doorstroming van toeleveringsketen belemmerd worden en er uiteindelijk verzendvertragingen worden veroorzaakt door handmatige indiening”. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!