Franse tabakswinkels gaan Bitcoin verkopen vanaf 2019

De Franse Prudential Supervision and Resolution Authority (ACPR), een regelgevende tak van de Banque de France, heeft tabakswinkels in het land goedkeuring gegeven om vanaf 1 januari 2019 Bitcoin (BTC) te mogen verkopen. Volgens een persbericht van Europa 1 zullen de betreffende winkels, die meestal loten en sigaretten aanbieden, Bitcoin te koop aanbieden via een samenwerking met de Franse Fintech starter Keplerk.

Wereldprimeur voor Bitcoin

Het samenwerkingsverband met Keplerk omvat ook een lokale kassa softwareleverancier, die het geheel van voorzieningen zal leveren voor de verkoop van Bitcoin aan klanten van sigarettenwinkels. De winkels zullen een tegoedbon aan klanten verkopen, die ze kunnen inruilen voor Bitcoin via de crypto wallet van Kepler. Volgens Kepler is dit wereldwijd de eerste keer dat tabakswinkels BTC aan het grote publiek verkopen. In een verklaring op de keuze van tabakswinkels voor de verkoop van BTC zei Keplerks directeur voor strategie en ontwikkeling, Adil Zakhar het volgende:
“Om dit te introduceren zijn tabakswinkels het beste kanaal, omdat ze vertrouwd worden door klanten in hun buurt.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!