Bank of America verkrijgt crypto patent

Bank of America heeft gisteren een patent verkregen voor een systeem voor het opslaan van cryptocurrency bezittingen van klanten. Dit werd op dinsdag 13 november gepubliceerd door het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO). Het patent schetst verschillende interacties tussen de crypto behoeften van klanten en een bedrijfsaccount, waarbij de bank de crypto-bezittingen van de laatstgenoemde veilig opslaat of verzamelt. In een van de voorgestelde instellingen zou het zakelijke account zelf transacties namens klanten kunnen uitvoeren, waarbij de betreffende klantaccounts naar behoren kunnen worden afgeboekt of gecrediteerd. Daarnaast schetst de aanvraag methoden voor het opslaan van privé sleutels, het bepalen van openbare sleutels en het genereren van ‘kluissleutels’ voor opslag. Het document gaat ook in op het aanpakken van crypto-to-fiat-conversies, waarbij het beschrijft dat het systeem in staat zou zijn “om een ​​veelheid van wisselkoersen te vergelijken die samenhangen met het omzetten van de eerste valuta in de tweede valuta en om een ​​optimale wisselkoers te bepalen”, waarbij een gelijktijdige conversie wordt geïnitieerd. De aanvraag is nog een stuk uitgebreider. Voor meer informatie klik dan hier.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!