Lancering van Blockchain Platform voor handel in energie commodities

De grote oliemaatschappijen Shell, BP en Equinor hebben zich verbonden met grote banken en handelshuizen. Het doel is om een blockchain gedreven platform Vakt te lanceren voor handel in energie commodities. De samenwerking werd gerapporteerd door een onafhankelijk persbureau S&P Global Platts op maandag 12 november. Naast de drie hierboven genoemde oliemaatschappijen, omvat Vakt banken ABN Amro, ING en Societe Generale, samen met handelshuizen Mercuria, Koch Supply & Trading en Gunvor. De blockchain oplossing die voor het eerst werd bekendgemaakt in november 2017, zal grote organisaties in staat stellen om van “omslachtig” papierwerk over te stappen naar smart contracts. Hierdoor zal de tijd die aan operaties wordt besteed, worden verminderd en de handel efficiënter worden. Hierdoor zal de tijd die aan operaties wordt besteed vermindert worden en de handel efficiënter maken. Lyon Hardgrave, vice president productontwikkeling van Vakt, verklaarde tijdens de deelname aan de S&P Global  in Londen op 12 november, dat het platform aan het einde van november op de Noordzee oliemarkt zal worden gelanceerd. Hardgrave vertelde ook over de toekomstplannen van Vakt in 2019:
“We zullen in 2019 kijken naar binnenvaartschepen en Amerikaanse ruwe oliepijpleidingen en rond januari verwachten we dat de eerste licentienemers aan boord zullen komen, naast onze aandeelhouders.”
Hardgrave voegde hieraan ook toe dat Vakt verzoeken ontvangt om te kijken naar petrochemie en Amerikaans gas. Hij benadrukt verder dat als het blockchain gestuurde platform, eenmaal volledig actief is, tot 40 procent in de kosten verlaagd kan worden. Bovendien heeft S&P Global Platts tijdens de meeting een poll gehouden, waarbij een grote merendeel van de deelnemers verwacht dat blockchain applicaties in 2025 de massale retailmarkt adoptie zal bereiken. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!