Amerikaans inwoner krijgt $1,1 miljoen boete wegens het verduisteren van Bitcoin van verschillende mensen

Een Amerikaanse inwoner, genaamd Joseph Kim uit Arizona, heeft een boete van $1,1 miljoen gekregen en is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Dit omdat Kim, Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) heeft verduisterd van verschillende mensen. Dit meldde de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) op vrijdag 9 november. Kim werd gepakt omdat de CFTC ontdekte dat hij zijn eigen werkgever bedroog en hiermee heeft hij, in 2017, ongeveer $600,000 aan Bitcoin en Litecoin mee “verdient”. Toen hem gevraagd werd waar deze cryptocurrencies heen gegaan zijn, beweerde Kim dat beveiligingsproblemen ervoor zorgde dat hij het overgemaakt had naar verschillende accounts. Kort daarna werd de verduistering ontdekt en werd Kim ontslagen. Vervolgens heeft Kim particuliere investeerders bedrogen om het geld terug te kunnen betalen aan zijn voormalige werkgever. Kim zou vervolgens particuliere investeerders hebben bedrogen om geld aan zijn werkgever te retourneren. Volgens de CFTC maakte hij een buit van ongeveer $550,000. Daarnaast beweerde hij dat hij het bedrijf vrijwillig had verlaten om zijn eigen handelsbedrijf op te richten. Kim verloor op zijn beurt weer al zijn fondsen. De CFTC Kim de opdracht gegeven om $1,1 miljoen terug te betalen aan zijn ex-werkgever en de gedupeerden. Bovendien heeft de commissie hem een ​​permanent handels- en wervingsverbod opgelegd. Kim pleitte schuldig aan het bedriegen van zijn werkgever en het verduisteren van fondsen van particuliere beleggers, en ontving een gevangenisstraf van 15 maanden. De CFTC-directeur van Enforcement, James McDonald, zegt dat de commissie zal blijven samenwerken met het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) en de FBI om cryptogerelateerde misdaden te voorkomen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!