Binance verliest de koppositie, echter gaan de zaken nog goed

Al geruime tijd stond Binance aan de top, als het om de grootste crypto exchange platforms ter wereld gaat, vanwege het enorme handelsvolume. De laatste paar weken waren echter niet bepaald de beste weken voor het bedrijf van Changpeng Zhao. Er zijn enkele nogal eigenaardige uitdagingen geweest.

50% van het volume is verdwenen

In oktober van dit jaar haalde Binance een dagelijks handelsvolume van $ 1 miljard. Dat zette de exchange bovenaan de lijst als de grootste en drukste ter wereld. Dit lijkt echter van korte duur te zijn geweest. In de afgelopen maand is het handelsvolume van Binance met meer dan 50% gedaald, van een indrukwekkend handelsvolume van $ 1 miljard naar een “miezerige” $494 miljoen. De daling heeft de exchange de felbegeerde toppositie gekost. Op dit moment is OKEx de grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume. Het populaire platform neemt nu positie twee in terwijl Huobi de derde plek behoudt. Het interessante deel is dat de handelsvolumes van exchanges in Oosterse landen zijn toegenomen, terwijl die van westerse landen zijn gedaald. Een goed voorbeeld zijn de twee in China gevestigde beurzen, ZB.com en DigiFinex. ZB heeft een groei van 23,14% gerealiseerd, terwijl DigiFinex een stijging van 37,36% in handelsvolumes heeft gezien. Hoewel de Binance met 50% is afgenomen, is Coinbase met een verpletterende 83% de grootste daler.

Er zijn geen zorgen

Het goede nieuws is dat, hoewel de handelsvolumes zijn gedaald, Binance nog steeds goed geld verdient, volgens de oprichter van de exchange. Zhao zegt dat Binance, ondanks de marktsituatie, nog steeds goede winsten boekt. De uitwisseling verwacht een winst van $1 miljard in 2018. Dat is veel meer dan de winst van Coinbase die rond de $456 miljoen staat. We hoeven dus nog geen medelijden te hebben met de exchange. Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!