J.P. Morgan Chase identificeert drie bedrijven die zouden kunnen profiteren van blockchain-technologie

J.P. Morgan Chase heeft drie bedrijven geïdentificeerd die, volgens de investeringsbank en financiële dienstverlener, zal profiteren wanneer zij blockchain-technologie zouden toepassen. Dit meldde CNBC op donderdag 8 november. Volgens JP Morgan zijn deze bedrijven, een Amerikaans netwerk voor de levering van inhoud en leverancier van clouddiensten, Akamai Technologies Inc., het in San Francisco gevestigde bedrijf DocuSign, een onderneming die diensten levert op het gebied van technologie en digitale transacties, en een cloud-gebaseerde platformprovider voor de hypotheekfinancieringsbranche Ellie Mae.
J.P. Morgan heeft geadviseerd dat investeerders moeten zoeken naar plekken “waar de mogelijkheid om een ​​tussenpersoon te vervangen het grootste is, of waar vertrouwen nodig is waar die niet bestaat, of welke bedrijven het meest in aanmerking komen om blockchain as a service (BaaS) aan te bieden.”
Software equity research analist bij J.P. Morgan, Sterling Auty, legde uit hoe elk van deze bedrijven paste in de criteria van J.P. Morgan. DocuSign kan al een blockchain-netwerk verbinden met zijn systemen. DocuSign wil met name het volledige contractproces op zijn platform digitaliseren. “In de loop van de tijd konden we zien dat het platform grotendeels op blockchain is gebaseerd, waardoor het gecentraliseerde beveiligingsmodel voor het gedistribueerde model van blockchain verschuift”, zei Auty. Akamai zou al haar activiteiten via BaaS kunnen stimuleren, omdat veel klanten blockchain liever als een service zouden gebruiken dan de technologie vanaf nul te ontwikkelen. Betreffende het derde bedrijf zei Ellie Mae, J.P. Morgan dat onroerend goed de meest “voor de hand liggende” use case is voor blockchain. Auty zei het volgende:
“Het gebruik van blockchain om het hele hypotheekproces te beheren, kan vertrouwen tussen partijen opleveren en het gebruik van smart contracts kan helpen bij het automatiseren van verschillende taken (inspectie, inkomen / arbeidsverificatie.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!