IBM dient patent aanvraag in voor blockchain AR-games

Technologie-gigant IBM heeft wederom een aanvraag ingediend voor een blockchain octrooi. Het nieuwste patentdocument van het technologiebedrijf is op donderdag 1 november vrijgegeven door het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO). Het patent, ook bekend als Big Blue, is een op blockchain gebaseerde methode en systeem met betrekking tot interacties tussen een mobiel AR apparaat en een locatiedatabase om veilige grenzen tussen AR-objecten en fysieke locaties in te stellen en te beschermen. Het systeem is gebaseerd op een locatiegegevensbank met blokkeringstoepassing. Hierdoor kunnen AR-games een melding verkrijgen of op een bepaalde locatie AR ongewenst is. Bovendien is het beschreven systeem in staat om bepaalde AR-objecten, die als ongewenst worden aangeduid, te wijzigen en ze ook op mobiele apparaten weer te geven. In het patent geeft IBM een korte beschrijving van augmented reality, waarin staat dat een dergelijke vorm van gaming is gekoppeld aan een locatie met een overlay van afbeeldingen en meer game-items, zoals personages, bronnen of interne gamelocaties. Door het nieuwe blockchain-patent toe te passen, kan IBM een garantie bieden voor vertrouwen tussen “real world”locaties en locatiegebaseerde AR-games. IBM is één van de grootste leveranciers van blockchain-gerelateerde patenttechnologieën ter wereld als het gaat om het aantal toegepaste patenten. Nadat het bedrijf op 31 augustus een totaal van 89 blockchain-octrooien had ingediend, nam de technologiegigant de tweede plaats in na China’s Alibaba met 90 patentaanvragen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!