Ethereum bevat te weinig smart contract diversiteit

Een gebrek aan diversiteit van Ethereum (ETH) smart contracts vormt een bedreiging voor het ecosysteem van Ethereum blockchain. Dit blijkt uit onderzoek van een groep analisten van Northeastern University en de University of Maryland die op 31 oktober is gepubliceerd.

Het onderzoek

Het document beweert dat de meeste smart contracts van Ethereum “directe of bijna-kopieën van andere contracten” zijn. Dit vormt een risico als een smart contract een kwetsbare code of een code met bugs bevat. De studie, die gedeeltelijk ondersteund wordt door de US National Science Foundation, heeft de bytecodes van smartcontracts geanalyseerd vanaf de eerste 5 miljoen blokken, die bijna drie jaar beslaat vanaf de start van de cryptocurrency in 2015. De onderzoekers hebben ook gegevens verzameld en gewijzigd via de virtuele machine van ETH, genaamd Geth. Gezien de lage diversiteit van smart contracts, op de Ethereum blockchain, betekent dit een potentieel risico voor het hele blockchain-ecosysteem. De onderzoekers meldde dat ETH  meerdere keren het onderwerp van ‘high-profile bugs’ is geworden. Het onderzoek concludeerde dat meerdere implementaties van “core contractfunctionaliteiten” op ETH  uiteindelijk zouden resulteren in “een grotere en grondige verdediging van Ethereum.” Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!