Bulgaarse ambtenaren opgepakt wegens verkoop paspoorten voor Bitcoin

De autoriteiten in Bulgarije hebben de duistere verkoop van internationale paspoorten aan vreemdelingen in ruil voor bitcoin (BTC) ontdekt en verminderd. Een groot aantal burgers van Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Macedonië blijken betrokken te zijn bij het plegen van dergelijke illegale activiteiten.

Ambtenaren gearresteerd

Tijdens de uitgifte van staatsburgerschappen die geautoriseerd werden door Bulgaarse ambtenaren kwamen verdachte namen naar voren. Onder degenen die werden aangehouden door de hoofdaanklager zijn de Bulgaarse staatsbureau voor Bulgaren, Peter Haralampiev, secretaris-generaal Krasimir Tomov en het lid van het bureau Mark Stoyov. Ivan Geshev, de hoofdaanklager van de staat, bevestigde de aanhouding van deze ambtenaren en verklaarde: Krasimir Tomov, Peter Haralampiev, en Mark Stoyov zijn gearresteerd voor fraude met de uitgifte van Bulgaarse paspoorten aan Moldavische, Oekraïense en Macedonische burgers.” Ondanks dat de juridische adviseurs van de verdachte ambtenaren de betrokkenheid van hun cliënten bij de ontvangst van illegale betalingen hebben ontkend, beweert de hoofd aanklager dat ze bewijs hebben dat het proces is gefinancierd met bitcoin als betaalmiddel. Het schandaal heeft de regering in een kwaad daglicht gesteld, maar Valeri Simeonov, de vice-premier van Bulgarije, beweert dat hij niet van plan is om de macht op te geven vanwege de corruptie binnen het staatsbureau. Afgezien van de betrokkenheid van overheidsfunctionarissen bij deze actie die strafbaar is door de wet, zijn kort geleden 20 personen in Bulgarije vastgehouden wegens verkoop van het paspoort van het land aan wanhopige burgers van Moldavië, Oekraïne en Macedonië. De verdachten zouden bijna $5,6 duizend hebben ontvangen voor slechts een document. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!