CEO van BlackRock heeft geen plannen voor Bitcoin ETF

‘S werelds grootste activabeheerder en ETF-provider, BlackRock, is zich langzaam aan het opladen om de cryptoruimte te betreden, echter zal het geen Bitcoin ETF lanceren totdat de industrie “legitiem” wordt. Dit zei de CEO, Larry Fink, op de New York Times Dealbook conference op donderdag 1 november. Hij zei:
“Ik zeg nooit nooit. Als het legitiem is, dan ja.” “Uiteindelijk zal het moeten worden ondersteund door de regering. Ik heb niet het gevoel dat de regering dat zal toestaan, tenzij ze weten waar dat het geld heengaat.”

Bezorgheid

Fink uitte zijn zorgen over het oplichtingsrisico, het witwassen van geld en belastingontduiking. Totdat dat verandert, zei Fink, zal BlackRock geen crypto gerelateerde ETF lanceren.

BlackRock en blockchain

BlackRock begon met het verkennen van Bitcoin-futures en andere manieren om met crypto en blockchain bezig te zijn, in juli 2018. De stap kwam nadat Larry Fink herhaaldelijk Bitcoin een “index voor het witwassen van geld” noemde. Ondanks zijn scepsis over virtuele valuta, zijn Fink en BlackRock al jaren optimistisch over blockchaintechnologie.
“We zijn een groot voorstander van blockchain,” zei Fink. “Het grootste gebruik voor blockchain zal zijn in hypotheken, hypotheekaanvragen, hypotheekbezit en alles wat met papier werkt.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!