Oekraïne heeft plannen om crypto te legaliseren

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel van Oekraïne heeft naar verluidt een officieel persbericht uitgegeven waarin staat dat het als doel heeft om begrijpelijke voorwaarden te creëren voor het uitvoeren van activiteiten op het gebied van virtuele activa en virtuele valuta en om goedkeuring van een overheidsbeleid” voor crypto te introduceren. Dit volgens een persbericht dat op vrijdag 26 oktober geplaatst is door Ukrinform. Ukrinform meldt dat het concept naar verwachting geïmplementeerd zal worden in twee fasen en zal worden voltooid in 2021. Het document schetste verder dat de wetgeving het doel heeft om een vrije en transparante digitale activamarkt tot stand te brengen, waarin regels worden vastgelegd voor het opslaan, gebruiken en uitwisselen van crypto, digitale tokens en smart contracts op staatsniveau, entiteit niveau en individueel niveau.

Oekraïne en crypto

Tot nu toe is crypto nog niet gereguleerd in Oekraïne, echter waren er wel eerder al tekenen dat het land op weg was naar legalisatie. Zo hebben wij in augustus een bericht geplaatst over het feit dat het land aan het testen was om te stemmen via de blockchain. Medio september stelde het parlement van het land een wetsvoorstel voor dat, indien het wettelijk is ondertekend, een belasting van vijf procent zou heffen op de crypto-holdings van individuele personen en entiteiten. Voor cryptogerelateerde winsten van bedrijven stelde het zij een basistarief voor van 18 procent voor bedrijfs- en personenbelasting. Begin oktober heeft een Oekraïense wetgever een alternatieve wet voorgelegd waarin specifieke crypto-belastingvrijstellingen en een iets andere definitie van verschillende soorten crypto-activa werden voorgesteld. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!