Onderzoek: Meerderheid financiële instellingen is voor digitale valuta’s van centrale banken

Een gezamelijke studie van IBM Blockchain World Wire en het officiële monetaire en financiële instellingenforum (OMFIF) wees uit dat de meerderheid van de ondervraagde mondiale financiële instellingen van mening is dat centrale banken digitale valuta’s (CBDC) moet ontwikkelen. Er hebben 21 centrale banken aan het onderzoek deelgenomen van OMFIF tussen juli en september van 2017. 76% van de respondenten heeft, naar verluid, hun onzekerheid over de efficiëntie van distributed ledger technologie (DLT) uitgesproken. Dit terwijl de meeste ondervraagden toch hebben aangegeven dat ze van mening zijn dat centrale banken hun eigen digitale valuta’s zouden moeten uitbrengen. 38% is actief bezig met het verkennen en testen van de opties om een eigen valuta uit te geven, terwijl 62% totaal niet actief is met het onderzoeken van de mogelijkheid. Het rapport bevat ook een aantal benaderingen om CBDC’s op te zetten, evenals biedt het richtlijnen voor instellingen over het managen van de bijbehorende uitdagingen. Verkrijg het volledige rapport hier. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!