ABN AMRO blockchain

ABN AMRO, Samsung SDS en Rotterdamse haven werken aan blockchain-pilot

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Samsung SDS, een dochteronderneming van Samsung, gaat samen met de Nederlandse bank ABN AMRO aan een logistieke blockchain-pilot werken die de verzending van een container vanuit Korea naar Nederland volgt.

De samenwerking

Vandaag werd deze samenwerking en de details hiervan aangekondigd. De pilot gaat het multimodale transport van een container van een fabriek in Korea naar Nederland volgen. De container komt aan in de haven van Rotterdam, Europa’s grootste scheepvaart haven op basis van vrachtvolume. De pilot zal betrekking hebben op de koppeling van Nexledger, Samsung’s enterprise blockchain, en het Corda-platform van ABN AMRO, ontwikkeld door het in New York gevestigde industriebedrijf R3.

ABN AMRO beweert dat het de eerste keer is dat twee verschillende blockchains worden samengebracht in de, vrij korte geschiedenis van blockchain-technologie. Daarnaast voegde de bank toe dat ‘dit plaatsvindt via een overkoepelende’ notaris ‘die de volledig afzonderlijke blockchains verbindt in Korea en in Nederland.’

Inhoud van de pilot

Het huidige systeem is een erg papierintensief en handmatig proces. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat dit geautomatiseerd & gedigitaliseerd wordt.

“We zullen alles integreren in de pilot: van workflow management in combinatie met track & trace tot de digitalisering van papieren documentatie zoals vrachtbrieven en de financiering van afgehandelde goederen of diensten”, aldus commercieel directeur van ABN AMRO, Daphne de Kluis.

De bankdirectie voorziet op lange termijn “miljoenen euro’s” aan besparingen door de verbeterde efficiëntie en transparantie van blockchain-aangedreven logistieke ketens.

De blockchain-pilot zal volledig papierloos zijn en zal de ontvangst en betaling van de transactie elektronisch bevestigen, naast het in realtime delen van documenten die zichtbaar zullen zijn voor de verzender, ontvanger en havenexploitant.

De drie partijen, waaronder de haven van Rotterdam, zullen de pilot in januari gaan uitvoeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN