Ernst & Young uit bezorgdheid over ICO’s in uitgebreid verslag

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat Initial Coin Offerings (ICO’s) die in 2017 een succesvolle sale hebben gehouden, het jaar erop weinig hebben gedaan om de beloftes waar te maken. Dit meldde Ernst & Young op 19 oktober. In het verslag, dat Ernst & Young de “The Class of 2017” noemt, worden dezelfde ICO’s opnieuw onderzocht die het bedrijf voor het eerst in december 2017 analyseerde. Het onderzoek bestaat uit meer dan 141 ’top ICO’s’. Deze ICO’s vertegenwoordigen 87 procent van de totale ICO financiering dat jaar. Een jaar later zien de gegevens er als volgt uit: 86 procent van alle ICO’s traden onder listing prijs waarvan 30 procent zo goed als heel zijn waarde heeft verloren. Het verslag geeft verder aan dat als je in januari 2018 geïnvesteerd hebt in het portfolio van ‘The Class of 2017 ICO’s’, je waarschijnlijk 66% van je investering hebt verloren. Naast de ROI heeft de auteur ook gekeken naar de ontwikkeling van werkende producten of prototypes. Slechts 29 procent van de geanalyseerde projecten is in bezit van een werkend product of prototype. Dit is een toename van een kleine 15% in vergelijking tot het einde van vorig jaar. Ruim 70 procent van de projecten heeft helemaal geen aanbod op de markt. De auteur heeft vastgesteld dat niet meer dan tien ICO tokens winst hebben gerealiseerd, waarvan de meeste projecten tot de categorie blockchain infrastructuur behoren. Global innovation leader voor blockchain-technologie bij EY, Paul Brody, zei tegen The Globe and Mail in een interview: “dit ziet er slechter uit dan we dachten”. Hij vergeleek het ICO wereldje met het sombere lot van de internet start-ups van eind jaren negentig. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!