Gerucht: Telegram lanceert dit najaar testversie TON

De versleutelde berichtenservice Telegram zal dit najaar een testversie lanceren van haar, op blockchain gebaseerde, TON platform. Dit melden investeerders aan het Russische Vedomosti op dinsdag 16 oktober. TON zal gebruik gaan maken van een interne cryptocurrency, genaamd Gram en het zal een ‘nieuwe manier’ van gegevensuitwisseling op de markt gaan brengen. Telegram zelf heeft gezegd dat het blockchaincomponent momenteel nog in ontwikkeling is en voor ongeveer 70 procent klaar is. De ICO van Telegram heeft ruim $1,8 miljard opgehaald bij, voornamelijk particuliere investeerders, tijdens de pre-sale. Na dit succes hebben ze besloten om de publieke ICO te annuleren, omdat ze genoeg fondsen hadden opgehaald. De reden voor de gehouden ICO is nog niet precies duidelijk. In die tijd speculeerden Russische media ook dat ICO gestart werd omdat de autoriteiten Telegram wilden verbieden voor Russische inwoners. CEO Pavel Durov weigerde commentaar te geven op de vraag van Vedomosti om het tijdskader van de TON-release te bevestigen of te ontkrachten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!