Verslag: enorme stijging van Crypto Hedge Funds

Volgens een nieuwe studie is het aantal crypto hedge fund lanceringen enorm gestegen in 2018, ondanks een bearish markt. De industrie was tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar getuige van 90 cryptocurrency fund lanceringen, en het aantal kan toenemen tot 120 tot het einde van het vierde kwartaal. Dat is 1,69 procent meer dan in 2017 en 471 procent hoger dan in 2016. Er zijn 600 hedge funds van plan om dit jaar live te gaan. Vanaf het begin van 2017 is het aantal crypto hedge funds enorm gestegen. Twee derde van alle werkende crypto funds is in de laatste zeven kwartalen gelanceerd, tot en met het derde kwartaal van 2018, meldde het verslag. Onderzoek wijst er ook op dat cryptocurrency hedge funds deel uitmaken van ongeveer 622 crypto funds, een aantal dat ook gebaseerd is op venture capital and private equity. Samen vertegenwoordigen ze assets ter waarde van $4 miljard.

Bearish Markt wellicht een potentieel startpunt

De plotselinge instroom van nieuwe cryptocurrency funds in de hedge fund branche komt op een moment dat de markt in een sterke bearish bias verkeert. De crypto-marktkapitalisatie is dit jaar met meer dan 70 procent gedaald sinds zijn all time high tegen het einde van 2017. Overigens zijn er vorig jaar veel nieuwe crypto funds gelanceerd sinds de stijging van de markt. Volgens een onderzoek van Autonomous Next dat dit jaar in het tweede kwartaal is gepubliceerd, blijkt dat de meerderheid meer dan 50 procent verlies heeft. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!