Hong Kong zet in op crypto regelgeving in plaats van ban

De vertrekkende voorzitter van de toezichthouders voor effecten van Hong Kong heeft een totaal verbod op binnenlandse cryptocurrency-exchanges uitgesloten. De Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong maakt, in reactie op de groeiende behoefte aan cryptocurrencies zoals Bitcoin bij particuliere beleggers en traders, plannen om de sector te reguleren. De vertrekkende voorzitter, Carlson Tong Ka-shing, stond er op dat Hong Kong niet het voorbeeld van China zou volgen met een verbod op cryptocurrencies. Dit zei hij in de South China Morning Post op maandag 15 oktober. Hij zei:
“We denken niet dat het opleggen van een volledig verbod op deze platforms de juiste aanpak is. Zelfs als we het zouden verbieden, kunnen transacties nog steeds eenvoudig worden uitgevoerd via het buitenland.”
In plaats van het verbieden is de SFC bezig met duidelijke regelgevingen voor binnenlandse cryptocurrency-handel. Tong benadrukte dat cryptocurrency-handel, niet onder de bevoegdheid valt van de SFC. Ze kunnen ze “niet kwalificeren als effecten”, zei de functionaris. Hierdoor is de noodzaak van een zorgvuldige regelgevende aanpak om toezicht te houden op crypto-handelsplatforms nog hoger. Hij voegde toe:
“We moeten nagaan of en hoe deze platforms kunnen worden gereguleerd volgens een standaard die vergelijkbaar is met die van handelsplatforms die wel licenties hebben, terwijl er tegelijkertijd voor wordt gezorgd dat de belangen van beleggers worden behartigd.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!