Voormalig Goldman Sachs President sluit zich aan bij blockchain start-up

Gary Cohn, voormalig president van Goldman Sachs bevestigd dat hij zich heeft aangesloten bij de adviesraad van distributed ledger technology (DLT) start-up Spring Labs.

Voormalig Trump-adviseur 

Cohn werkte naast zijn vroegere baan bij Goldman Sachs, ook in het Witte huis als economisch assistent van president Trump. Hij verliet zijn baan in maart 2018, toen hij het niet eens was met de staal en aluminium tariefplannen van president Trump. Spring Labs werkt op dit moment aan een blockchain oplossing om identiteit en kredietinformatie te decentraliseren. Het doel is om veiliger en effectiever te zijn dan de hedendaagse gecentraliseerde bedrijven, zoals Equifax. Vele herinneren zich wel de Equifax hack die afgelopen september heeft afgespeeld en circa 143 miljoen Amerikaanse gebruikers trof. Deze hack was mogelijk door een gecentraliseerd storingspunt. Decentralisatie houdt in dat er niet één storingspunt is. Cohn vertelde in een gesprek met MarketWatch dat hij de potentie van blockchain ziet bij het oplossen van dit probleem. Hij voegde toe:
“Ik ben al een aantal jaar geïnteresseerd in blockchain-technologie. Spring Labs is bezig met het ontwikkelen van een netwerk dat ingrijpende gevolgen kan hebben voor onder andere de financiële sector”.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!