Gemini wettelijke goedkeuring voor Litecoin en nieuw teamlid

Gemini, ontwikkelaar van GUSD en eigendom van de Winklevoss-tweeling, heeft een wettelijke goedkeuring verkregen om Litecoin (LTC) bewaring en trading toe te voegen aan hun portfolio. Het nieuws komt van een officiële medium blogpost die vrijdag 12 oktober is gepubliceerd. Eric Winer, de vice-president van engineering, onderstreept de grondige ‘compliance en fiduciaire verplichtingen’ van het bankwezen door het NYDFS. Hij geeft aan dat dit het resultaat is van nauwe samenwerking met de toezichthouders en dat de exchange blijft groeien, echter wel met een “veiligheid-eerst” -aanpak. Zo gaf de post ook aan dat Bitcoin Cash (BCH) ook voor vandaag was gepland, echter vanwege de hoge mate van “onzekerheid” binnen de Bitcoin Cash-gemeenschap over “één of meer mogelijke hard forks,” hebben ze besloten om dit te verplaatsen. Daarnaast geeft hij aan dat Litecoin gestort kan worden vanaf zaterdag 13 oktober om 09:30 EDT. De trading zal dinsdag 16 oktober om 09:30 EDT live gaan.

Nog meer Gemini nieuws

Gemini heeft nog meer nieuws, ze hebben namelijk Jeanine Hightower-Sellitto aangenomen als Managing Director of Operations. Jeanine heeft hiervoor gewerkt als COO op Wall Street en brengt meer dan tien jaar ervaring met zich mee. Voordat zij bij Gemini in dienst trad, was Jeanine de Chief Operating Officer bij de International Securities Exchange (ISE). Bij ISE heeft ze vanaf het begin geholpen met het opbouwen van een gigantische beurs, voordat het door NASDAQ werd overgenomen. Ze bekleedde verschillende leidinggevende functies, gedurende een periode van dertien jaar, bij ISE op verschillende afdelingen, waaronder productmanagement, bedrijfsontwikkeling en relatiebeheer. Jeanine zal de leiding hebben over de nieuwe Gemini Marketplace en over het nieuwe klantenserviceteam. Zij zal dit team gaan opbouwen en uitbouwen. Volgens Winklevoss zullen het profiel en de ervaring van Jeanine essentieel zijn voor het uitbouwen van de bedrijfsvisie, waardoor Gemini “de best mogelijke platformervaring kan blijven leveren”. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!