Venezuela: paspoort alleen nog te betalen met Petro coin

Mensen in Venezuela kunnen vanaf maandag 8 oktober hun paspoort kosten alleen nog maar met de Petro coin betalen. Dit zei de vice-president van het land, Delcy Rodriguez, tijdens een persconferentie. De officiële lancering van de Petro coin is in november, echter zullen Venezolanen vanaf maandag al hun paspoort kosten met Petro’s moeten betalen. De kosten zijn ook nog verhoogd. Voor een nieuw paspoort betaal je 2 Petro’s en voor een verlenging 1 Petro. Het schokkende hiervan is dat het minimumloon in het land vier keer minder is dan de verhoging. “In het geval van Venezolanen die in het buitenland zijn, zijn de kosten tot de eerste dag van november $200 voor een nieuw paspoort en $100 voor een verlenging,” aldus Rodriguez. In een eerder bericht heeft CryptoBenelux al benoemd waarom er gekozen is voor de Petro. Er is echter wel wat controversie omtrent Petro. De ontwikkelaars zouden volgens geruchten de whitepaper van Dash hebben gekopieerd. Dit samen met de verhoging van de paspoort kosten, roept bij ons de vraag op of dit wel het probleem op gaat lossen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!