Venezuela kan vanaf 5 november Petro’s kopen met eigen valuta

Nu Petro officieel gelanceerd is, begint de verkoop van de door de staat ondersteunde cryptomunt op 5 november 2018.

Officiële lancering

De Venezolaanse president, Nicolas Maduro, kondigde in een televisie-uitzending op 1 oktober aan dat de openbare verkoop vanaf die datum van start zal gaan. De president noemde geen namen, echter gaf hij wel aan dat de munt al beschikbaar is op zes internationale exchanges. Tevens kan de munt worden verkregen met behulp van andere digitale bezittingen en populaire fiat-valuta’s. Hij zei:
“Als je Bitcoins hebt, kun je Petros kopen, als je Ethereum hebt, kun je Petros kopen. Als je dollars of euro’s hebt, kun je Petros kopen. En vanaf 5 november zal de Petro met Venezolaanse Bolivars te kopen zijn.”
Er is op dit moment ook een crypto wallet beschikbaar voor Petro. Deze wallet is echter wel alleen beschikbaar op Android. Het is nog onbekend wanneer de applicatie ook op iOS beschikbaar zal zijn.

Cryptocurrency als redding?

In de whitepaper staat dat de Petro ondersteund wordt door o.a. aluminium, olie, goud en ijzer. Naast goederen en diensten, is het nu ook mogelijk om Venezolaanse olie te kopen met Petro. Dit biedt het, door sancties getroffen, land een manier om de beperkingen te omzeilen en mogelijk andere landen, organisaties en individuen toe te laten om transacties te doen met Venezuela zonder bang te hoeven zijn voor represailles. De lancering van Petro komt op een moment dat de economische crisis in het land alleen maar toeneemt. De pogingen van de regering om de daling van de nationale munt te beperken zijn niet geslaagd. Dit heeft ertoe geleid dat burgers zich wenden tot cryptovaluta’s, met als resultaat dat de handelsvolumes van BTC/Bolivar recordhoogtes hebben bereikt. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!