Bitcoin protocolontwikkelaar introduceerde nieuw scaling concept

Bitcoin protocolontwikkelaar, Mark Friedenbach, introduceerde, tijdens een workshop in Tokio op 5 oktober, een methode voor Bitcoin-scaling, zonder dat daar een hard-fork voor nodig zou zijn.

Het concept

Het concept, genaamd Forward Blocks, zou kunnen zorgen voor een capaciteitstoename door middel van een PoW (Proof-of-Work) concept die kan worden geïmplementeerd door een soft-fork, gecombineerd met het gebruiken van alternatieve private ledgers. Het concept zou, volgens de claims, een verbetering van het transactievolume kunnen realiseren van 3584x en de censuur kunnen verbeteren door middel van sharding. Lees het volledige concept hier.

Wat is sharding?

Om een transactie op de blockchain uit te voeren, dienen alle nodes in het netwerk de transactie te valideren of een smartcontract uitvoeren. Als alle nodes hetzelfde resultaat bereiken en een consensus bereiken, wordt de transactie bevestigd. Dit kost erg veel tijd. Sharding daarentegen draait op de parallelle verwerkingskracht van meerdere netwerkmachines die de werklast van het verifiëren van transacties opsplitsen. Het verdeelt automatisch netwerken in kleinere secties, of “shards”, die elk een kleinschaliger consensusprotocol uitvoeren. Tegelijkertijd kan een dergelijk netwerk honderden transacties per seconde per shard uitvoeren. Dit betekent duizenden transacties per seconde. Naarmate er meer nodes samenkomen, zal het netwerk steeds sneller worden bij het valideren van transacties. Zodra zo’n netwerk even groot is als dat van Ethereum, kan het zoveel transacties per seconde afhandelen dat het sneller en mogelijk goedkoper is dan bijvoorbeeld VISA. In de presentatie van Friedenbach, benadrukte hij de rol van sharding voor verhoogde censuurresistentie. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!