Start-up Bitland in Time Magazine top 50

Bitland is genoemd in de lijst “50 Most Genius Companies” van Time Magazine. Het bedrijf is één van de eerste start-ups die blockchain-technologie toepast om een kadaster aan te maken. Time vroeg zijn wereldwijde netwerk van correspondenten om ondernemingen te benoemen die de toekomst zijn. Vervolgens werd er door de kandidaten geëvalueerd op originaliteit, invloed, ambitie en succes. De ondernemingen worden in alfabetische volgorde in het blad vermeld. Narigamba Mwinsuubo, CEO van Bitland, past blockchain-technologie toe om onveranderlijke openbare registers van grondbezit te creëren. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft volgens schattingen geconstateerd dat 90% van het land in Ghana niet geregistreerd is en daarnaast hebben mensen geen poot om op te staan als hun land wordt gestolen. Als het grondbezit door de onderzoeksagent van Bitland op grond is geverifieerd, zal vervolgens het eigendom gedocumenteerd worden in een format dat vervolgens niet meer gewijzigd kan worden. De medewerkers van de onderneming werken samen met overheidsfunctionarissen.

Tokens maken bezittingen verhandelbaar

Bitland zal een token lanceren die het land vertegenwoordigt met gekleurde munten op de Bitcoin blockchain. De tokens maken het mogelijk om land, net zoals andere bezitting, te gebruiken als een verhandelbaar instrument. Volgens de website van het bedrijf stelt het project ook smart contracts op voor het aankopen van, leasen en verhuren van bezittingen die automatisch kunnen worden uitgevoerd voor escrow-rekeningen, spaarrekeningen, testamenten en aandeelhouderscontracten. Grondrechten beschermd door landrechten omvatten water, gedeelde bronnen, gedeeld rioolwater, mijnbouw, gemeenschapsgrond, gedeeld vee en andere hulpbronnen. Om titels te creëren op de blockchain maakt Bitland gebruik van GPS coördinaten, een kaartsysteem, PGP-sleutels en een tijdstempel dienst. Het platform is op dit moment werkzaam in zeven Afrikaanse landen en India. Het helpt ook inheemse Amerikaanse gemeenschappen in de Verenigde Staten.

Een behoefte ontmoeten

Chief Operating Officer van Bitland, Elliot Hedman, gaf aan dat onzeker landrecht het belangrijkste onderdeel is dat de economische en sociaaleconomische vooruitgang in ontwikkelingslanden verzwakt. Naast het ondersteunen van individuen en groepen om land te controleren en eigendomsaktes vast te leggen, dient Bitland als tussenpersoon met regeringen om geschillen op te lossen. In 2016 begon het project met 28 gemeenschappen in Kumasi, Ghana, met het doel om uit te breiden over het Afrikaanse continent. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!