Mike Novogratz voorspelt dat Bitcoin de $9.000 niet gaat doorbreken in 2018

Mike Novogratz, CEO van de crypto-beleggingsfirma Galaxy Digital Capital Management, voorspelt dat Bitcoin (BTC) de $9.000 in 2018 niet gaat doorbreken. Dit schreef CNBC op woensdag 3 oktober. De voormalige manager van Wall Street zei dit op de Economist Finance Disrupted Conference in New York op 2 oktober. Mike Novogratz zei op het podium:
“Ik denk niet dat $9.000 dit jaar gebroken zal worden.”

Burn-rate financieren

Hij koppelde de dalende prijzen aan de acties van bedrijven in de industrie die crypto’s verkopen om de burn-rate van de industrie te financieren. Hij benadrukte dat deze bedrijven niet in de buurt van de inkomsten tijdens de “crypto-boom” van vorig jaar komen. Dit betekent dat ze amper er in slagen om salarissen en operationele kosten te dekken.

Eerdere voorspellingen

Het frappante is dat Navogratz in november 2017 nog voorspelde dat BTC, binnen 12 maanden, tot $ 40.000 zou kunnen stijgen. In de zomer veranderde hij echter van mening en verklaarde dat de massale acceptatie van cryptocurrencies en blockchain-technologie nog minimaal 5 tot 6 jaar gaat duren. Desondanks zei hij nog steeds vertrouwen te hebben in het feit dat veel instellingen, “in de komende twee tot drie jaar”, de industrie zullen betreden. Half september zei hij dat de crypto-prijzen de bodem hebben bereikt. Later die maand herhaalde hij dit standpunt en zei hij dat de crypto-markt “verkoop-vermoeid” is. Hij merkte echter op dat de prijs van Bitcoin nog steeds vrij stabiel was en mogelijk aandacht van beleggers trok. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!