Bank of America: blockchain markt zou $7 miljard kunnen bereiken

De Bank of America (BoA) schat in dat de blockchain markt $7 miljard zou kunnen bereiken. Dit zou een enorme boost kunnen geven aan grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon. Dit meldde CNBC 2 oktober. Kash Rangan, BoA onderzoeksanalist, zei tegen CNBC dat de technologie bruikbaar is voor een aantal wereldwijde grote bedrijven, met als voorbeeld dat:
“Amazon zal profiteren van de toenemende vraag naar cloudservices door de implementatie van Blockchain en daarnaast zal een verbeterd supply chain tracking systeem Amazon’s retailactiviteiten efficiënter maken.”
Rangan benadrukte echter dat, hoewel veel potentiële use-cases voor blockchain algemeen worden erkend als “volledige producten / services die nog niet zijn gebouwd en nog niet worden gebruikt in de productie”, waardoor de capaciteit van de technologie om echt kapitaal te genereren nog steeds onbewezen is. Rangan voegde toe dat de innovatie van gedistribueerde grootboeksystemen de zogenaamde “software as a service” (SaaS) modellen naar een hoger niveau kan tillen door “blockchain as a service” (BaaS) te implementeren. Rangan koos het populaire op blockchain gebaseerde Azure-platform van Microsoft als een treffend voorbeeld, waarin staat:
“BaaS on Azure biedt services zoals smart contracts en andere apps van derden en zou hiervan moeten profiteren omdat het gebruik van blockchain op Azure toeneemt.”
Prominente begunstigden die klaarstonden om te profiteren van blockchain, zijn: BoA Oracle, IBM, VMware en Salesforce.com, evenals grote spelers uit de vastgoed- en hypotheekindustrieën zoals Redfin, Zillow en Lendingtree. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!