JD.com opent instelling voor het bouwen van Smart Cities met AI

Een spin-off van de Chinese e-commerce gigant JD.com, JD Finance, heeft het Smart City Research instituut op het hoofdkantoor in Nanjing opgericht. Dit meldde People’s Daily op 28 september. Jingdong Group (JD.com) is een Chinees e-commerce bedrijf dat zich focust op het implementeren van nieuwe technologie in e-commerce, financiën en logistiek. Met de nieuwe instelling wil JD.com de ontwikkeling van “Smart City” constructies mogelijk maken door middel van kunstmatige intelligentie (AI), big data en blockchain-technologieën. Het eerste regionale hoofdkantoor van het bedrijf in Nanjing zal ‘de hele regio van Oost-China’ beïnvloeden en heeft tot doel de prijzen van de markt te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Het rapport geeft de volgende bedrijfsprioriteiten aan:
“Geavanceerde intelligente oplossingen op het gebied van stedelijke omgeving, handel, planning, transport, veiligheid, gezondheidszorg, kredietsteden en e-overheid.”
JD.com maakte in augustus zijn nieuwe Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platform bekend. De nieuwe platform, genaamd JD Blockchain Open Platform, zal ondernemingen in de gelegenheid stellen om blockchain-oplossingen te bouwen, te hosten en te implementeren zonder de technologie volledig opnieuw te moeten ontwikkelen. Een Chinees conglomeraat met activiteiten in verzekeringen, banken en financiële diensten heeft vorige maand een van ’s werelds grootste groepen in verzekeringsmaatschappijen, Ping An Insurance, heeft een “White Paper over Smart Cities,” uitgebracht. Het doel is om “de regering te helpen bij het creëren van een nieuw model van ”city as a service governance”. Ben je benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kan ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!