Vicinity en Power Ledger gaan pilot starten in Australië

Het Australische bedrijf, Vicinity, heeft aangekondigd dat het een blockchain-oplossing gaat uitproberen voor het energienetwerk van het bedrijf. Het bedrijf onthulde dit in een officieel persbericht op donderdag 25 september.

Vicinity

Vicinity, met meer dan $ 42 miljard aan onroerend goed onder beheer, is een partnership aangegaan met het Australische energietechnologiebedrijf Power Ledger. De pilot maakt deel uit van het  zonne-energieprogramma van Vicinity ($ 75 miljoen) dat binnenkort van start gaat in Castle Plaza, een winkelcentrum van het bedrijf in Adelaide, Zuid-Australië.

De partnership

Het nieuwe blockchain-platform, geleverd door Power Ledger, zal Vicinity toelaten om hun energiedistributie realtime te beheren. Zo kunnen zij beslissen of ze zonnepanelen blijven gebruiken of overschakelen naar het “gewone” elektriciteitsnet. Vicinity hoopt dat het experiment, als het succesvol is, hen in staat zal stellen om energie te delen met nabijgelegen gemeenschappen die zijn aangesloten op het energienetwerk.

Justin Mills, Executive general manager, beweerd dat blockchain-oplossingen kunnen helpen om de energiekosten te verlagen en het milieu te sparen:

“We zien onze samenwerking met Power Ledger als een belangrijke kans om een ​​toekomst met meer concurrerende energieprijzen voor onze retailers en klanten mogelijk te maken. Daarnaast willen wij tegelijkertijd onze schone en hernieuwbare energie delen met de gemeenschappen rond onze centra.”

Hernieuwbare energie is hot

Power Ledger is een Australisch bedrijf voor hernieuwbare energie dat blockchain gebruikt om peer-to-peer (P2P) energiehandel mogelijk te maken. Het bedrijf houdt zich ook bezig met P2P energy trading pilots in Japan, de VS en Thailand.

Dit is niet het enige project wat zich bezighoudt met hernieuwbare energie. In een bericht, dat onlangs op onze website is geplaatst, kwam Grid+ ook aan bod. Grid+ gaat hun klanten in Texas voorzien van hernieuwbare energie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!