ConsenSys start-up Grid+ voorziet klanten van hernieuwbare energie, dankzij Ethereum

De onderstaande tweet is onlangs geplaatst door Grid+

Tweetgrid+ CryptoBenelux

Grid+, is een blockchain-startup van ConsenSys. ConsenSys is het grootste blockchain-softwarebedrijf ter wereld (pas uitgebreid naar 900 werknemers), geleid door Ethereum-co-maker Joseph Lubin.

Grid+ is onlangs met succes begonnen met het leveren van elektriciteit aan zijn klanten in Texas. Dit hebben zij gerealiseerd door het gebruik van een uniek hardware-gatewaysysteem en een blockchain-oplossing. Hierdoor is de start-up in staat om hernieuwbare energie, zoals zon- en windenergie te distribueren naar consumenten in de VS via het Ethereum netwerk.

Joseph Lubin zei:

“Dit is een baanbrekende mijlpaal. Het onvermoeibare Grid+ team is begonnen met het leveren van stroom aan hun eerste vier klanten.”

Het probleem

In de afgelopen jaren, vooral in de markt van hernieuwbare elektriciteit, is de vraag naar vertrouwde distributeurs van energie aanzienlijk toegenomen. In deze markt zijn hernieuwbare energiebronnen, waaronder wind- en zonne-energie, ongeveer 20 procent van het marktaandeel van de VS.

Echter is het nog steeds lastig voor netbeheerders om het maximale te halen uit hernieuwbare energiebronnen. Vorig jaar in Chili, toen lokale zonnecentrales meer dan de benodigde zonne-energie produceerden, hadden lokale netbeheerders geen efficiënte manier om de energie op te slaan en te distribueren. Hierdoor moesten ze hun elektriciteit gratis weggeven.

De oplossing

De hardware- en software van Grid+ wordt gebruikt om betalingen voor elektriciteit in real time te verwerken, waardoor consumenten digitaal elektriciteit kunnen kopen en verkopen met een functie genaamd Smart Agents. Voor grootschalige objecten, zoals fabrieken die dagelijks een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken, is het mogelijk om binnen een korte tijd meerdere betalingen te verwerken om energie te kopen en te gebruiken die ze nodig hebben.

Gericht op de markt van hernieuwbare energie, heeft ConsenSys een systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van het Raiden-netwerk, een schaaloplossing op het Ethereum netwerk die vaak wordt beschreven als het Lightning netwerk van het Ethereum. Met het Raiden-netwerk kunnen gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gebruikers micropayments op verwerken tegen lage kosten.

Op dit moment kan het Ethereum-netwerk ongeveer 12 transacties per seconde verwerken, maar voor een netwerk zoals Grid + dat voornamelijk vertrouwt op Internet of Things (IoT) -apparaten, zijn ten minste duizenden transacties per seconde vereist. Raiden-netwerk maakt deze opschaling mogelijk.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!