JPMorgan voegt 75 banken toe aan Ethereum-based pilot

Een pilot, onder leiding van JPMorgan, met betrekking tot blockchain betalingen heeft 75 nieuwe wereldwijde banken aangetrokken.

De pilot, die in oktober 2017 werd gestart, begon als een experiment om wereldwijde betalingen te versoepelen door gebruik te maken van een informatie netwerk over de blockchain. De blockchain die gebruikt wordt is ontwikkeld met behulp van Qurom. Quorom is, een op Ethereum gebaseerde privé blockchain, ontwikkeld door JPMorgan in samenwerking met EthLab.

Het concept begon ongeveer 2 jaar geleden toen de JPMorgan R3 verliet. Elf maanden later, gingen zij de strijd aan met R3. Deze uitbreiding van partners zal hier zeker bij helpen.

Kort gezegd is de pilot bedoeld om de haalbaarheid te testen van een gemeenschappelijk grootboek dat toegankelijk is voor alle deelnemende banken, zodat het proces van eenvoudige grensoverschrijdende betalingen versimpeld wordt. 

Het gebruik van blockchain-technologie zou in vergelijking kunnen zorgen voor onmiddellijke communicatie en oplossing van problemen die anders tot veertien dagen zouden kunnen duren. De blockchain-oplossing heeft specifiek de taak om de betalingssector aan te pakken.

JPMorgan bank analist Jason Goldberg vertelde het Financial Times:

“Betaling is één van de segmenten waar banken zich het meest zorgen over maken in termen van overdracht naar niet-bancaire concurrentie. Blockchain is een manier om dat meer in-house te houden.”

Met bijna 80 banken wordt verwacht dat het netwerk ongeveer 14.500 betalingen per dag gaat verwerken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!