Lancering blockchain betalingssysteem voor regering van Verenigde Arabische Emiraten

Het Dubai Department of Finance (DoF) gaat samenwerken met het Smart Dubai Office (SDO) om een blockchain gebaseerd betaalsysteem te lanceren. Dit meldde lokale nieuwssite Zawya op 23 september. Op 23 september werd het nieuwe platform genaamd “Payment Reconciliation and Settlement” officieel gelanceerd.  Naar verluidt is het gericht op overheidsinstanties, zoals de vervoersautoriteit, de gezondheidsautoriteit, de politie van Dubai en anderen. Transparant en tijdbesparend systeem Volgens Zawya willen de DoF en SDO van Dubai dat het systeem zorgt voor een meer nauwkeurig en transparant bestuursproces en rechtstreekse betalingen binnen en tussen overheidsstructuren mogelijk maakt. Zawya meldt dat het hedendaagse proces voor transacties in de regering van Dubai tijdrovend is en soms wel tot 45 dagen kan duren. Het nieuwe systeem is naar verluidt al in gebruik bij de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) en de Knowledge and Human Development Authority (KHDA), met een totaal aantal testtransacties van meer dan vijf miljoen. Directeur-generaal bij de SDO, Dr. Aisha Bin Bishr, zei:
“Blockchain is een van de meest veelbelovende technologieën.”
In 2017 kreeg de SDO-groep de hoogste onderscheiding op de Smart Cities Expo en het Wereldcongres in Barcelona en ontving daarbij de City Project Award. De strijd ging tussen 309 teams die hun Dubai blockchain strategie presenteerden.

Smart ecosysteem

In 2013 is het Het Smart City project naar verluidt geïntroduceerd door vicepresident en premier van de VAE. Gesteund door de overheid, de particuliere sector en institutionele partners. Het doel is om een smart ecosysteem te ontwikkelen voor samenwerking tussen overheidsinstanties, bewoners en bezoekers. Smart Dubai is niet het enige door de overheid gesteunde initiatief dat van plan is om grote opkomende technologieën zoals blockchain in het land te gebruiken. In april van dit jaar kondigden de vice-president en premier van de VAE het ‘UAE Blockchain Strategy 2021’ aan. Het doel is om de wereldleider te worden in de adoptie van blockchain-technologie. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!