Zuid-Koreaanse mobiele provider LG+ lanceert blockchain betaling

De Zuid-Koreaanse mobiele provider LG UPlus dat onderdeel is van LG Corp, een van de vier grootste bedrijven van het land. Kondigt een op blockchain gebaseerde wereldwijde betalingsdienst aan. Dit meldde Korea Times op 16 september. Op donderdag 13 september heeft LG UPlus een overeenkomst ondertekend om een nieuwe dienst te ontwikkelen in samenwerking met drie wereldwijde partners, Taiwan’s Far EasTone Telecommunications, Japan’s SoftBank en Amerika’s TBCASoft. Door de ontwikkeling van de nieuwe dienst is het voor gebruikers mogelijk om transacties te volbrengen via het betalingsnetwerk van een ander.

CCPS

Volgens de Korea times staan de eerste testen van de cross-carrier payment system (CCPS) momenteel gepland voor het begin van 2019. Door middel van CCPS hoeven gebruikers geen toeslagen te betalen op buitenlandse creditcard transacties en daarnaast zijn ze beschermd zijn tegen schommelingen van koersen. Dit komt omdat ze via hun eigen transporteur in hun eigen munteenheid worden gefactureerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat LG UPlus abonnees hun winkelproducten in Taiwan en Japan kunnen kopen via hun mobiele telefoon. Evenals Far Eastone klanten uit Taiwan die hetzelfde kunnen in Korea en Japan.

CBSG

SoftBank, Far EasTone en TBCASoft behoren allemaal tot de oorspronkelijke oprichters van de Carrier Blockchain Study Group (CBSG). Een wereldwijde blockchain vereniging van telecomproviders dat eind 2017 werd gestart. CBSG heeft afgelopen zomer een nieuw team aangekondigd dat zich zal richten op wereldwijde transactiediensten. Ook zullen er nog zes andere telecombedrijven toegevoegd worden. Afgelopen week meldde Softbank een nieuwe proof of concept (PoC) in samenwerking met TBCASoft en Synchronoss Technologies. Het doel is om CCPS te gebruiken om gebruikers in staat te stellen wereldwijd peer-to-peer transacties te kunnen doen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!