DBA lost problemen die Vitalik ziet op!

DBA (Distributed Business Accelerator) heeft als doel een oplossing te bieden voor de problemen die Vitalik Buterin ervaart. Tijdens de Wanxiang Global Blockchain Summit 2018 in Shanghai op 11 september presenteerde Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, zijn visie op de relatie tussen geloofwaardigheidsmechanismen en blockchaintechnologie. In tegenstelling tot zijn gebruikelijke keynotes, die zich vooral richtten op de onderliggende technologie achter openbare blockchains, richt hij zich op de bruikbaarheid van de nog complexere sociaaleconomische functies van blockchain en de bijbehorende uitdagingen. Vitalik CryptoBenelux

Het probleem van blockchaintechnologie

Vitalik zegt dat het beste mechanisme “probeert de beste middelen toe te wijzen aan mensen met de grootste behoefte, of het nu projecten, overheden of bedrijven zijn.” Enkele voorbeelden van mechanismen zijn stemmen, veilingen, markten en exchanges (inclusief gedecentraliseerde exchanges). Hoe eerlijk en efficiënt de middelen worden toegewezen, hangt van de geloofwaardigheid af van het mechanismeontwerp. Hoewel gecentraliseerde mechanismes de norm zijn gebleven, vereisen deze dat alle partijen erop vertrouwen dat het centrale mechanisme correct werkt. Toch zijn er, zoals Vitalik zegt, momenteel serieuze vertrouwensproblemen tussen mensen en gecentraliseerde systemen. Hoewel hij een pionier is in blockchain, wijdt Vitalik de tweede helft van zijn presentatie aan het bespreken van vier belangrijke uitdagingen die beweren dat een gedecentraliseerde blockchain ook niet de oplossing is. De vier uitdagingen zijn: miners/validatoren manipulatie, privacy, anti-sybil en collusie.
Vitalik zei: “Blockchain kan een aantal problemen oplossen, maar blockchain kan niet alle problemen oplossen”

De oplossing volgens DBA

Terwijl Vitalik Multi-party Computation voorstelde als de technische oplossing voor het geloofwaardigheidsprobleem, ziet Distributed Business Accelerator (DBA), het echte antwoord in het creëren van een sociaal-economisch model met een combinatie van centralisatie en decentralisatie.

Wat is DBA?

Als een kernproject in het ecosysteem van de Wanxiang Blockchain, is DBA, gestart in mei 2018, aan het experimenteren met een andere benadering dan de traditionele ICO-methode. Als een, door gebruikers gestuurde, accelerator voor veelbelovende wereldwijde blockchain-startups, bouwt DBA voort op de essentie van een gedecentraliseerde blockchain voor rechtvaardigheid en transparantie, maar onderzoekt ook een innovatief ondernemingssysteem op basis van stem- en tokenfondsinvesteringen. Het hybride model biedt de gemeenschap een kans om op verschillende manieren deel te nemen aan de private equity-ronde, maar wijdt de investeringsbeslissing aan het gecentraliseerde token-fonds, dat bestaat uit beleggingsspecialisten en fondsen. DBA Hybrid model CryptoBenelux

Kan ik deelnemen?

Er zal geen ICO gehouden worden. Ongeveer de helft van het totale aantal DBA-tokens zal via stemmen en bijdragen aan de gemeenschap worden gedistribueerd. De stichting heeft drie succesvolle rondes van projectselectie uitgevoerd in de Chinese gemeenschap. Het internationale platform zal naar verwachting op 18 september 2018 van start gaan, en binnenkort volgt een nieuwe stemronde. Bezoek dbaglobal.com voor meer informatie Volg de DBA-kanalen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen: Engels Telegram: t.me/DBAofficial Medium: medium.com/@Dbafoundation Twitter: twitter.com/DBAFoundation1 Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!