Voyager introduceert Voyager Institutional

Voyager, het cryptocurrency-handelsplatform dat is gecreëerd door Uber’s eerste CTO en een voormalige bestuurslid van E*Trade, heeft een nieuwe brokeragedivisie geïntroduceerd die speciaal is ontworpen voor institutionele beleggers.

Voyager Institutional is gericht op het leveren van een ‘best-in-class crypto-handelsoplossing’ aan grote bedrijven die cryptocurrencies willen verhandelen. Deze groep omvat onder andere hedgefondsen, buy-side-bedrijven en marketmakers. Het nieuws werd voor het eerst gemeld door Traders Magazine, die zei dat het platform gepland staat voor het einde van het jaar.

“Op basis van het grote aantal gesprekken sinds we ons retailaanbod aankondigden, is het duidelijk dat er een leegte op de markt is en een onmiddellijke wens van instellingen om deel te nemen en hun klanten toegang te bieden tot deze opkomende beleggingscategorie zonder de aanzienlijke middelen, kosten en tijd die nodig zou zijn om een ​​in-house oplossing te ontwikkelen.” Aldus Stephen Ehrlich CEO van Voyager.

Voyager Institutional zal worden geleid door Glenn Barber, die aan het bedrijf is toegevoegd als de belangrijkste institutionele functionaris. Eerder diende Barber als managing director en co-verantwoordelijke van, de in New York gevestigde Global Programme-verkoopdesk van, de Deutsche Bank.

In juli lanceerde Voyager ook een zero-fee cryptocurrency hanelsplatform dat is gebouwd voor particuliere beleggers. Het platform, dat een gepatenteerde routing-engine gebruikt om beleggers te helpen om de best beschikbare prijzen van tientallen exchanges vast te leggen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!