Australische delegatie naar China voor blockchain-technologie

Een aantal startende Australische blockchain projecten zijn deze week in Shanghai. Het doel is om de handelsmissie tussen de twee landen te versterken in de blockchain industrie. De Australian Financial Review meldt dat de Australian Trade and Investment Commission (Austrade), de handelsvertegenwoordiger van het land en de Australian Digital Commerce Association, samen een delegatie zullen regelen van binnenlandse blockchain startups. Het is  de bedoeling dat er een bezoek wordt gebracht aan enkele van China’s grootste FinTech bedrijven.

Ant Financial

Op maandag heeft de delegatie het hoofdkantoor van Shanghai van Ant Financial bezocht. Het bedrijf met een waarde van $150 miljard en tevens het bedrijf achter wereldwijd grootste mobiele betaalplatform Alipay. Het mobiele platform dat naar schatting zo een 520 miljoen gebruikers heeft. In juni dit jaar heeft Ant Financial een recordbedrag van $14 miljard opgehaald via financieringen met fondsen die bestemd zijn voor de ontwikkeling van blockchain. Later in deze maand lanceerde Ant Financial een bijna rechtstreekse overboekingsservice naar de Filipijnen met behulp van blockchain-technologie. De betalingsgigant zal het hierbij niet laten en is wereldwijd op zoek naar uitbreiding van de service. Uit een onderzoek van Thomson Reuters is gebleken dat China wereldwijd meeste binnenlandse bedrijven heeft met blockchain patenten. Alleen al wereldwijd bezit Alibaba meer dan 10% van alle blockchain patenten, gevolgd door IBM die daar net achter zit. China ziet Australie als een goede partner in het globaliseren van blockchain. Mede doordat Australie door de International Standard for Standarisation (ISO) was gekozen om de leiding te nemen in een commissie bestaande uit 35 ISO-lidstaten.

Blockchain en Crytpocurrency

Terwijl beide landen samen een gemeenschappelijke visie delen omtrent blockchain, hebben de twee landen duidelijk een omgekeerde aanpak van cryptocurrencies. Zo heeft China in 2017 een algehele verbod uitgegeven op cryptocurrency, terwijl Australië ondertussen in april dit jaar een wet heeft ingevoerd waarbij bedrijven verplicht zijn zich te registreren en te voldoen aan de richtlijnen onder de financiële voorwaarden van het land. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!