KuCoin investeert miljoenen in Australische exchange

Singapore-gebaseerde cryptocurrency exchange KuCoin heeft zijn plek in Australië gemarkeerd met een multi-miljoenen investering in een gereguleerde Australische exchange. Dit als onderdeel van de nieuwe joint venture met de exchange.

De Australian Financial Review meldt dat KuCoin de investering van AUD $3 miljoen heeft geïnvesteerd in Bitcoin Australia, een binnenlandse beurs. Bitcoin Australia is een binnenlandse beurs die aankopen van en traden met BTC of ETH mogelijk maakt. Door deze joint venture is het mogelijk voor KuCoin om de Australische markt te betreden.

KuCoin is een crypto-naar-crypto-exchange en werkt momenteel aan de alpha-versie van de fiat-exchange die naar verwachting in Q4 2018 zal worden geïntroduceerd. De exchange staat momenteel op rank 71 als het gaat om handelsvolume, heeft ongeveer 4 miljoen gebruikers en heeft een gemiddeld transactievolume van ongeveer $10 miljoen per 24 uur.

Bitcoin Australia zal op zijn beurt het nieuw verworven geld gebruiken om zijn eigen uitbreidingsplannen te financieren. Bitcoin Australia is opgericht in 2015 en concentreert zich momenteel op Australië, Canada en Nederland. Chief executive Rupert Hackett beweert dat het bedrijf zich zal gaan richten op 30 landen vóór het einde van 2020.

De nieuw verworven investering van Bitcoin Australia komt op een moment dat binnenlandse uitwisselingen worden gereguleerd door het Australian Transactions and Reporting Analysis Center (AUSTRAC). Geïntroduceerd in april, verplichten de voorschriften binnenlandse exchanges om zich in te schrijven in het “watchdog register”, terwijl ze voldoen aan de Know-your-Customer (KYC), Anti-Money Laundering en Counter-Terrorism Financing (AML / CTF) normen.

Het is erg interessant om in de gaten te houden wat voor invloed deze samenwerking gaat hebben op het handelsvolume van beide exchanges.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!