FSS van Zuid-Korea pleit voor internationale regelgeving

Een functionaris van de Financial Supervisory Service (FSS) van Zuid-Korea heeft een grotere internationale samenwerking voorgesteld tussen regelgevers, voor cryptocurrencies en Initial Coin Offering (ICO). Dit meldt een lokale nieuwsuitzending van Asia Economic TV op vrijdag 7 september.

De gouverneur van FSS, Yoon Suk-heun, legde een verklaring af over een potentiele samenwerking tussen regelgevers tijdens de openingsceremonie van de 20e Integrated Financial Supervisors Conference (IFSC) die op 6 september in Seoul werd gehouden en werd bijgewoond door ambtenaren uit 15 landen.

de IFSC is een organisatie die toezicht houdt op de financiële sector, waaronder banken, beveiligings- en verzekeringsmaatschappijen. Zuid-Korea, Japan, Australië, Singapore, Canada, het VK, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Hongarije, IJsland, Denemarken en Ierland behoren tot de ISFC-leden.

De Zuid-Koreaanse ambtenaar benadrukte dat het belangrijkste doel van het land is “de transparantie van transacties te verbeteren om illegale activiteiten te voorkomen”. Daarnaast benadrukte Yoon Suk-Heun de noodzaak van internationale coördinatie, inclusief het delen van informatie tussen landen. Dit allemaal ter voorbereiding op het witwasrisico dat zou kunnen toenemen naarmate nieuwe financiële producten of diensten ontstaan. De FSS-gouverneur zei ook dat de regelgeving een consumentenbeschermingssysteem en interne controle van financiële ondernemingen moet omvatten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!