ConsenSys en online onderwijs starten blockchain cursus

Blockchain start-up ConsenSys is een samenwerking begonnen met online onderwijsplatform Coursera om een blockchain-technologiecursus aan te bieden. Dit meldde Coursera in een artikel die op 5 september is gepubliceerd. Samen brengen ze een cursus op de markt met als titel “Blockchain: Foundations And Use Cases”. Het doel van de cursus is om studenten de technologie te laten begrijpen en in te laten zien hoe blockchain industrieën kan veranderen, evenals de manieren waarop blockchain specifieke problemen kan oplossen.

Linux Foundation

De Linux Foundation opende vandaag zijn inschrijvingen voor zijn nieuwe gevorderde training voor de Hyperledger Fabric blockchain technology. Het doel van de cursus is om studenten de basis van blockchain and distributed ledger technologies (DLTs) te laten begrijpen. De cursus is volgens Coursera bedoeld voor studenten met verschillende opleidingsniveaus en voor mensen die geen technische achtergrond hebben.

Wereldwijd omarmen scholen de blockchain-technologie, zowel de theorie als in de praktijk. Crypto exchange Coinbase heeft zojuist een studie laten uitvoeren waarbij er opmerkelijke resultaten naar voren zijn gekomen. De studie liet zien dat van de 50 grootste universiteiten ter wereld minstens 42 procent één les aanbieden over cryptocurrencies of blockchain.

Eerder in augustus kondigden Turkije, Malta en Zuid-Korea blockchain- en DLT-gerelateerde studies aan . Deze zijn gericht op het opleiden van jong talent in deze snelgroeiende industrie. Ook kondigde de tezos foundation aan dat het financiële subsidies zal verlenen aan onderzoeksinstellingen voor de groei van blockchain-technologie en smart contracts aan universiteiten in Portugal, de Verenigde Staten  en Frankrijk.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!