Exchange ShapeShift introduceert lidmaatschapsprogramma

ShapeShift, de Zwitserse cryptocurrency exchange, heeft een nieuw beloningsprogramma geïntroduceerd. Het lidmaatschapsmodel wordt volgens de recente aankondiging uiteindelijk verplicht voor alle gebruikers van de exchange.

Minder wrijving

Oprichter en CEO Erik Voorhees kondigde aan dat de exchange het loyaliteitsprogramma ‘ShapeShift Membership’ heeft uitgebracht. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling, omdat de exchange bekend staat om het gebruik zonder accounts. Het lidmaatschapsmodel, dat juist gebaseerd is op accounts, wordt volgens ShapeShift geïntroduceerd om de klanten te beschermen en wrijving te verminderen. Gebruikers hoefden zich tot op heden niet aan te melden of te registreren om transacties uit te voeren. ShapeShift geeft aan dat het op accounts gebaseerde concept nieuw is, maar geen invloed heeft op de inzet voor consumentenbescherming.

Voordelen voor gebruikers

Het beloningsprogramma is op dit moment nog optioneel. Het verstrekken van persoonlijke informatie wordt echter op korte termijn verplicht. Volgens de verklaring kunnen de gebruikers betere prijzen en voordelen in verschillende vormen verwachten. Denk hierbij aan het ontvangen van ShapeShift producten en services.

LocalBitcoins

Eerder dit jaar bekritiseerden gebruikers de soortgelijke exchange LocalBitcoins. Gebruikers spraken hun onvrede uit over het verplicht invullen van hun identiteitsgegevens. Sommige gebruikers waren zelfs zo boos dat ze hun ontevredenheid uitten op social media. Eén van de gebruikers publiceerde een bericht met de tekst “Error! De afgelopen maanden is je handelsvolume zo hoog geweest. Verifieer alstublieft uw ID om verder te handelen”. Het platform is al sinds 2012 bekend binnen de cryptogemeenschap. Handelaren vinden dat de anonimiteit wordt geschonden zodra er een identiteitregistratie gedaan moet worden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!